Naval Group: Παρέδωσε την κορβέτα «Bani Yas» κλάσης Gowind στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δημοσίευσε η γαλλική εταιρεία Naval Group, στις 21 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε, στο ναυπηγείο της Λοριάν, η τελετή παράδοσης της κορβέτας «Bani Yas» κλάσης Gowind 2500 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, παρουσία αντιπροσωπείας με επικεφαλής των Διοικητή του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΑΕ.

Ειδικότερα, η κορβέτα «Bani Yas» είναι η πρώτη από τις δύο κορβέτες κλάσης Gowind 2500 που παρήγγειλαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από τη Naval Group το 2019. Καθελκύστηκε τον Δεκέμβριο του 2021 και αναμένεται να φτάσει στα ΗΑΕ στις αρχές Δεκεμβρίου, ενώ η δεύτερη κορβέτα «Al Emarat» κλάσης Gowind 2500 καθελκύστηκε στις 13 Μαΐου του 2022 και θα ξεκινήσει σύντομα τις θαλάσσιες δοκιμές της.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών υπεγράφη τον Ιούνιο του 2019 και αφορούσε την προμήθεια των δύο κορβετών κλάσης Gowind 2500, ενώ περιελάμβανε και δικαίωμα προαίρεσης (option) για την αγορά ακόμα δύο πολεμικών πλοίων ίδιο τύπου, με το συνολικό κόστος να φτάνει τα 750 εκατομμύρια ευρώ. Σημειώνεται ότι οι κορβέτες των ΗΑΕ έχουν πλήρες εκτόπισμα 2.800 τόνων και θα είναι εξοπλισμένες μεταξύ άλλων:

Με πληροφορίες και φωτογραφία από Naval Group