Νέες βόμβες Κάντα κι έρχεται και το σκάνδαλο των Zubr

«Aν ανοίξουν οι λογαριασμοί του Ευσταθίου στην Dresdner Bank θα γίνει χαμός”, είπε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Κάντας στην δεύτερη απολογία του στον ανακριτή.

Ο κατηγορούμενος για μίζες μιλά για τον παλαιό πολιτικό με τον …κωδικό “Πατέρα” αλλά και για την συνάντησή του το 2008 με τον τραπεζίτη Φάνη Λυγινό στην Ελβετία, του είπε ότι «αν ανοίξουν οι λογαριασμοί του Ευσταθίου στην Dresdner Bank θα γίνει χαμός…. Τότε μου είπε προσθέτει ότι του Ευσταθίου του έφαγαν πολλά χρήματα σε κάποια δικαστική διαμάχη χωρίς να μου πει λεπτομέρειες».

O Κάντας αναφέρθηκε και στον ρόλο του Σπύρου Μεταξά για τον οποίο λέει ότι «όπως και ο Φάνης Λυγινός,έτσι και ο Σπύρος Μεταξάς γνώριζαν ότι είμαι πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΓΔΕ και ως εκ τούτου ήταν αδύνατον τα χρηματικά ποσά που διαχειρίζονταν για λογαριασμό μου να προέρχονται από συντάξεις και μισθούς … Με υπόδειξή τους αφαίρεσα από το βιογραφικό μου ότι υπήρξα πρώην αναπληρωτής διευθυντής».

Περιγράφει τέλος με ονόματα τα κρίσιμα πρόσωπα που αποφάσισαν για την υλοποίηση του προγράμματος των PGH 2000 από τη γερμανική εταιρεία Krauss - Maffei Wegmann.   

Τα Zubr στο προσκήνιο

Το μέγα θέμα που θα απασχολήσει τις επόμενες ημέρες είναι τα ρωσικά και ουκρανικά σκάφη ταχείας μεταφοράς Zubr.

O εισαγγελέας Διαφθοράς Αντώνης Ελευθεριάνος έχει στα χέρια του το πόρισμα του ΣΔΟΕ για την προμήθεια από το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό αντί του ποσού των 200 εκατ. δολαρίων.

Σκάφη τα οποία αποδείχτηκα έξω από κάθε επιχειρησιακή ανάγκη του ΠΝ.

Τα δύο ρωσικά Zubr αγοράστηκαν αντί του ποσού των 103 εκατ. ευρώ χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η προμήθεια όλων των απαραίτητων ανταλλακτικών. Τα ουκρανικά αγοράστηκαν 92 εκατ. ευρώ.

Το πόρισμα του ΣΔΟΕ καίει υπουργούς και στρατηγούς, καθώς, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται αλληλογραφία του Ελληνα μεσάζοντα των ουκρανικών Zubr, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς κάνει λόγο για Ελληνες που λαδώνονται.