Νέους S-400 και Pantsir-S παραλαμβάνει ο Ρωσικός Στρατός

 Νέες μονάδες των υπερσύγχρονων πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας S-400 και των Pantsir-S θα ενταχθούν στο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας μέχρι το τέλος του έτους.

Οι Δυνάμεις Αεροδιαστημικής Άμυνας της Ρωσίας, ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι μέχρι το τέλος τους 2018 θα έχουν ενταχθεί στο δυναμικό της μονάδες του πυραυλικού συστήματος αεράμυνας S-400 Triumpf μεγέθους συντάγματος και συστήματα αεράμυνας Pantsir-S μεγέθους 3 μεραρχιών.

«Οι Δυνάμεις Αεροδιαστημικής Άμυνας έλαβαν φέτος τρία συστήματα πυραύλων S-400 Triumf τα οποία έχουν ήδη παραδοθεί σε μονάδες αεροπορικής άμυνας των διαφόρων στρατιωτικών περιοχών της Ρωσίας. Αναμένουμε την παράδοση μιας άλλης μονάδας, μεγέθους συντάγματος, αυτού του συστήματος πολύ σύντομα, μαζί με τρεις μονάδες Pantsir-S επιπέδου μεραρχίας πριν το τέλος του έτους», ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας.

Το υπουργείο σημείωσε ότι μέχρι το τέλος του 2018, το 70% στρατιωτικού εξοπλισμού των Δυνάμεων Αεροδιαστημικής Άμμυνας θα είναι εξοπλισμένο με σύγχρονα οπλικά συστήματα.

Επίσης, νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι ο πύραυλος επιφανείας-αέρος 40N6 μεγάλης εμβέλειας του συστήματος S-400 έγινε αποδεκτός για υπηρεσία στον Ρωσικό Στρατό, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

«Συνολικά, περισσότεροι από χίλιοι πύραυλοι 40N6 θα αγοραστούν στο πλαίσιο του προγράμματος κρατικού εξοπλισμού μέχρι το 2027.

Συνολικά 56 μονάδες S-400 θα δημιουργηθούν στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος.

Πηγή Τass