NH90: Το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό παρέλαβε το τελευταίο ελικόπτερο από τη Leonardo

Το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό παρέλαβε το τελευταίο του ελικόπτερο τύπου NH90 από τη Leonardo στο πλαίσιο της σύμβασης που υπογράφηκε τον Ιούνιο του 2000.

Η Ιταλία διαθέτει πλέον έναν στόλο 56 ελικοπτέρων NH90, ο οποίος αποτελείται από 46 ελικόπτερα στην παραλλαγή αντιεπιφανειακού πολέμου SH-90A και 10 στην παραλλαγή τακτικής μεταφοράς MH-90A.

Το τελευταίο ελικόπτερο SH-90A κατασκευάστηκε στις εγκαταστάσεις της Leonardo στη Βενετία και θα αναπτυχθεί στη βάση Maristaeli Luni του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού στη Sarzana της Λιγκούρια.

Η ολοκλήρωση της παράδοσης συνέπεσε με το άνοιγμα του Κέντρου Εκπαίδευσης Πλήρους Προσομοίωσης Ελικοπτέρων της Sarzana.

«Η ολοκλήρωση των παραδόσεων NH90 και η παράδοση αυτού του μοναδικού περιβάλλοντος προσομοίωσης σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, το οποίο ενισχύει περαιτέρω τη μακροχρόνια συνεργασία μας με το Ιταλικό Ναυτικό», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Leonardo Helicopters.

Το νέο κέντρο προσφέρει έναν αποκλειστικό προσομοιωτή πλήρους πτήσης με τα πιο πρόσφατα πρότυπα αεροηλεκτρονικής σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ιταλικού ναυτικού, σημείωσε η Leonardo. Έχει τη δυνατότητα να εκπαιδεύσει τα πληρώματα των ελικοπτέρων SH-90 και MH-90 με «το υψηλότερο επίπεδο πιστότητας και ακρίβειας».

Στο μέλλον, σε αυτό το κέντρο θα εκπαιδεύονται και πληρώματα από τρίτες χώρες που διαθέτουν το ελικόπτερο NH90 και τις παραλλαγές του.

Με πληροφορίες από: The Defense Post / Φωτογραφία Leonardo