OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας στις ΗΠΑ για την ελληνική αμυντική βιομηχανία

13/10/2015 - 12:14
Share on FacebookShare on Twitter

Ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας στις ΗΠΑ συνοδευόμενος από σημαντικούς εκπροσώπους της ελληνικής βιομηχανίας, η οποία “παίζει τα ρέστα” της για την επιβίωση σε πρώτη φάση και την ανάπτυξή της σε δεύτερο χρόνο. Οι βασικοί της εχθροί δυστυχώς βρίσκονται εντός της χώρας . “Παραπολιτικά παιχνιδάκια” και “κομματικά πάθη” μπαίνουν πάνω από τα συμφέροντα της χώρας και απειλούν άμεσα με καταστροφή την ελληνική αμυντική βιομηχανία.

Αυτά όμως σύντομα θα πρέπει να τελειώνουν .

Ο ΑΝΥΕΘΑ ταξίδεψε στις ΗΠΑ έχοντας μαζί του την “αφρόκρεμα” της ελληνικής κρατικής και ιδιωτικής αμυντικής βιομηχανίας.

Το πρόγραμμα του ταξιδιού Βίτσα

Η προώθηση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας στις διεθνείς αγορές και η εξασφάλιση συνεργασιών με άλλες αντίστοιχες βιομηχανίες, βρίσκονται στο επίκεντρο των επαφών, που έχει από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015, στην Ουάσιγκτον, ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας, στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Αμυντικού Υλικού AUSA 2015.

Η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί κορυφαία διοργάνωση στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας και διεξάγεται κάθε χρόνο, με εξειδικευμένους επισκέπτες και με τη συμμετοχή 600 και πλέον εταιρειών-εκθετών, ανάμεσά τους και ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες. Η Ελλάδα συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στην έκθεση, ενώ η συμμετοχή των Ελληνικών εταιρειών φέτος είναι μεγαλύτερη.

Την πρώτη μέρα της επίσκεψης ο ΑΝΥΕΘΑ παρευρέθηκε στην επίσημη τελετή έναρξης της έκθεσης, καθώς και στα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου, μαζί με τον πρόεδρο της AUSA 15, τον Πρέσβη της Ελλάδας στην αμερικανική πρωτεύουσα Χ. Παναγόπουλο και τον πρόεδρο του Ελληνο-αμερικανικού Επιμελητηρίου Σ. Αναστασόπουλο.

Ο ΑΝΥΕΘΑ, μαζί με τον πρόεδρο της AUSA 15, ξεναγήθηκαν στο χώρο του ελληνικού περιπτέρου και είχαν συνομιλίες με τις ελληνικές εταιρείες – εκθέτες. Στο ελληνικό περίπτερο, παρουσιάζουν τις δυνατότητές τους, τόσο οι κρατικές όσο και ιδιωτικές αμυντικές βιομηχανίες και ενημερώνουν τις επίσημες αποστολές και τους υπόλοιπους επισκέπτες.

Ο Δημήτρης Βίτσας στην διάρκεια της παραμονής του στην Ουάσιγκτον θα έχει συναντήσεις με ομολόγους του άλλων χωρών, αξιωματούχους των ΗΠΑ και με στελέχη εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας. Ήδη τη Δευτέρα είχε συνάντηση με τον Α/ΓΕΕΘΑ της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Δυναμική παρουσία στην έκθεση, έχουν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (πρώην ΠΥΡΚΑΛ-ΕΒΟ), ενώ κατά τη διάρκεια της, η Διοίκηση των ΕΑΣ θα πραγματοποιήσει σημαντικές επαφές με Αμερικανούς αξιωματούχους, καθώς και με πελάτες-συνεργάτες της εταιρείας από άλλες χώρες με στόχο τη διεύρυνση των συνεργασιών και τη σύναψη νέων συμφωνιών, στο πλαίσιο μιας δυναμικής πολιτικής εξωστρέφειας.

Tags: ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΑΝΥΕΘΑΒΙΤΣΑΣΗΠΑ

Related Posts

KC-135
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

KC-135: Η Πολεμική Αεροπορία έχει ακόμα στο στόχαστρο τα αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού

04/05/2026 - 05:07
Ελλάδα
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Ελλάδα και Γαλλία εξετάζουν συνέργειες στην αμυντική βιομηχανία με στόχο κοινά ευρωπαϊκά προγράμματα

03/05/2026 - 17:26
Ισραήλ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Ισραήλ: «Πράσινο φως» για την αγορά δύο μοιρών μαχητικών τύπου F-35I και F-15IA αξίας 100 δισεκ. ευρώ

03/05/2026 - 14:11

Διαβάστε Επίσης

Ιράν: «Παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός» οποιαδήποτε ανάμιξη των ΗΠΑ στα Στενά του Ορμούζ

«Επιχείρηση Ελευθερία»: Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι το US Navy θα ξεκινήσει να συνοδεύει πλοία που έχουν εγκλωβιστεί στα Στενά του Ορμούζ

KC-135: Η Πολεμική Αεροπορία έχει ακόμα στο στόχαστρο τα αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού

Καιρός σήμερα: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχοπτώσεις – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1912 ξεκινάει η κατοχή της Ρόδου από τις δυνάμεις των Ιταλών

Ο Τραμπ απέρριψε την ειρηνευτική πρόταση 14 σημείων του Ιράν: «Την μελέτησα, είναι απαράδεκτη»

Οι ΗΠΑ απάντησαν στην ειρηνευτική πρόταση 14 σημείων του Ιράν – Εκτός διαπραγματεύσεων το πυρηνικό πρόγραμμα

ΗΠΑ: «Προκαλούμε οικονομική ασφυξία στο Ιράν – Δεν μπορούν να πληρώσουν τους στρατιώτες τους»

Top News

Ο Αντώνης Αντωνιάδης συγκίνησε στη Λεωφόρο: Ο θρύλος του Παναθηναϊκού στο πλευρό της ομάδας στο ντέρμπι με την ΑΕΚ

Κεφαλονιά: Νέες αποκαλύψεις για την Μυρτώ - «Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών δεν συνάδουν με την συμπεριφορά της»

Νίκη Λυμπεράκη: Ο γιος μου κάθε μέρα με διδάσκει τη σπουδαιότητα των πραγμάτων

Αφροδίτη Γραμμέλη: Με τον Γιώργο Λιάγκα είχαμε συγκρούσεις, διαφωνίες και δυσκολίες στη συνεργασία μας

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert