Ο «άρχων » των εξοπλισμών στο στόχαστρο – Τι «προσάπτουν» στον διευθυντή εξοπλισμών

Πνέουν μένεα κατά του Γενικού Διευθυντή της Διεύθυνσης Εξοπλισμών πτέραρχου Δημήτρη Γεωργιόπουλου, εκπρόσωποι ελληνικών εταιρειών. Ο λόγος είναι ότι όπως υποστηρίζουν η αντιμετώπιση οποιασδήποτε ελληνικής εταιρείας από την ΓΔΕ κάθε άλλο παρά “φιλική” μπορεί να χαρακτηριστεί. Κι όταν λένε “φιλική” δεν εννοούν να υπάρχει ευνοϊκή αντιμετώπιση αλλά να μην νοιώθουν ότι η διάθεση της ΓΔΕ είναι εχθρική.

Τα παράπονα δεν σταματούν εδώ και συνεχίζονται για τον τρόπο με τον οποίο στελεχώνεται η υπηρεσία. Όπως αναφέρει στο Onalert αξιωματικός που γνωρίζει καλά τα της ΓΔΕ :

«Σύμφωνα με  το  νομοθετικό  πλαίσιο Ν. 3433/06,  άρθρο  14  και  Ν.3978/11, άρθρο 7 ορίζεται ο Αναπληρωτής ΓΔΑΕΕ με απόφαση του κ. ΥΕΘΑ  και στην συνέχεια συγκροτείται η Κεντρική Γνωμοδοτική Επιτροπή  (ΚΓΕΠ) και πάλι με απόφαση του ΥΕΘΑ.
 
Απ’ ότι γνωρίζουμε δεν έχει δημοσιευθεί κάτι σχετικό στη  ΔΙΑΥΓΕΙΑ, τόσο για τον Αναπληρωτή όσο και για την σύνθεση της Επιτροπής,  καθώς και δεν υπάρχει κάποια σχετική απόφαση δημοσιευμένη σε ΦΕΚ. Είναι βέβαια γνωστό ότι μια διοικητική πράξη για να έχει ισχύ πρέπει να αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ , διαφορετικά είναι και διαβλητή και άκυρη.
 
Το ερώτημα βέβαια είναι αν ο τρόπος επιλογής συνάδει και με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης περί δημόσιας διαβούλευσης της κάθε θέσης και αντίστοιχα υποβολή υποψηφιοτήτων , κάτι που φυσικά δεν έχει γίνει για την συγκεκριμένη θέση”.

Και βέβαια τα σχόλια περί “προώθησης” συγκεκριμένων προσώπων δίνουν και παίρνουν.