Ο «ιός της μίζας» των εξοπλισμών «μεταδόθηκε» στη Γερμανία – Η υπόθεση Κάντα μόλις άρχισε

Δικονομικές εξελίξεις και στην Γερμανία αναφορικά με την υπόθεση δωροδοκίας στην Ελλάδα για εξοπλιστικά, βλέπει μέρος του τουρκικού τύπου.

H Zaman και με τον τίτλο «Το σκάνδαλο δωροδοκίας στην Ελλάδα επεκτάθηκε στη Γερμανία», γράφει ότι διευρύνεται όλο και περισσότερο η έρευνα για το σκάνδαλο διαφθοράς και δωροδοκίας στην Ελλάδα το οποίο ξεκίνησε αναφορικά με ορισμένα προγράμματα εξοπλισμού που είχε θέσει σε εφαρμογή το Υπουργείο Άμυνας από το 1999 μέχρι τώρα. Σημειώνει ότι μετά τις ομολογίες του πρώην Αναπληρωτή Διευθυντού Εξοπλισμού του Υπουργείου Αμύνης, Αντώνη Καντά, ένας έλληνας επιχειρηματίας ετέθη προχθές υπό κράτηση. 

Τώρα- συνεχίζει –  τίθεται θέμα να ξεκινήσει ανάκριση και στη Γερμανία μετά τη σύλληψη του Δημήτρη Παπαχρήστου, εκπροσώπου της εταιρίας όπλων της Γερμανίας, WEGMANN. Λέγεται ότι ο Παπαχρήστος είχε δωροδοκήσει τον Καντά με το ποσό των 750.000 ευρώ για αν δοθούν στην WEGMANN τα συστήματα πυροβολικού αξίας 150 εκατ. ευρώ. Η εισαγγελία της Γερμανίας ξεκίνησε έρευνα και αφού εξετάσει τους ισχυρισμούς θα αποφασίσει εάν θα ξεκινήσει ή όχι ανάκριση. Στο ίδιο θέμα αναφέρεται η Bugun με τον τίτλο: «Το ρουσφέτι στην Ελλάδα, η δίκη στη Γερμανία».