Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επιθεωρεί MiG-29 και Su-25 κάνοντας μία νέα αποκάλυψη για το οπλοστάσιο της Β. Κορέας (pics)

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επιθεώρησε μονάδα της αεροπορίας της Βόρειας Κορέας, παρακολουθώντας σπάνια στιγμιότυπα από τις αεροπορικές δυνάμεις της χώρας.

Τα αεροπλάνα που συμμετείχαν στην επίδειξη, ήταν MiG-29 ενώ η τοποθεσία της αεροπορικής άσκησης και επιθεώρησης, όπως ανέφεραν ειδικοί, ήταν η αεροπορική βάση Σουντσόν, δίνοντας έτσι την ευκαιρία για μερικά σπάνια στιγμιότυπα της βορειοκορεάτικης αεροπορίας.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επιθεώρησε επίσης και τα αεροσκάφη Su-25, τα οποία – όπως και το MiG-29 – κατασκευάστηκαν στην Σοβιετική Ένωση. Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, η Βόρεια Κορέα διαθέτει 18 MiG-29 και 34 Su-25.

Όπως ανέφερε το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι πιλότοι προχώρησαν σε μια αεροπορική επίδειξη, συμμετέχοντας σε εικονικές αερομαχίες ενώ κατέρριψαν και στόχους.

Το Πρακτορείο δημοσίευσε μερικές σπάνιες φωτογραφίες από το γεγονός, οι οποίες αναδημοσιεύθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τον αναλυτή του Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών, Τζόσεφ Ντέμπσεϋ, οι φωτογραφίες στις οποίες παρουσιάζεται ο Κιμ να επιθεωρεί τα αεροσκάφη στο έδαφος, επιβεβαιώνουν πως η Λαοκρατική Δημοκρατία της Βόρειας Κορέας εξοπλίζει τα αεροσκάφη της με τους σοβιετικής κατασκευής πυραύλους αέρος-εδάφους Kh-29.

Οι συγκεκριμένοι πύραυλοι, οι οποίοι στο ΝΑΤΟ έχουν την κωδική ονομασία AS-14 Kedge, είναι ευέλικτοι στη χρήση τους, ικανοί να πλήξουν στόχους στο έδαφος ή στη θάλασσα σε απόσταση ακόμα και 16 ναυτικών μιλίων ενώ μπορούν να καθοδηγηθούν από ποικιλία συσκευών. Η Σοβιετική Ένωση παρουσίασε το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα το 1980.

Από την ίδρυση της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας μέχρι το 1991, η Σοβιετική Ένωση αποτελούσε έναν από τους πιο στενούς συμμάχους της Βόρειας Κορέας, εξοπλίζοντας τη χώρα με στρατιωτικό υλικό αλλά και με βιομηχανική τεχνογνωσία.