Ο Πούτιν στην τελετή εγκαινίων δύο νέων πυρηνικών υποβρυχίων – Ξεκινούν άμεσα περιπολίες στον Ειρηνικό [pics]

Το πυρηνικό υποβρύχιο Κρασνογιάρσκ.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν παρέστη σήμερα, Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, σε τελετή εγκαινίων δύο νέων πυρηνικών υποβρυχίων, τα οποία θα αρχίσουν περιπολίες στον Ειρηνικό Ωκεανό. Η τελετή κατά την διάρκεια της οποίας έγινε έπαρση σημαίας στα υποβρύχια μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Ο Πούτιν έφθασε στην βόρεια πόλη Σεβεροντβίνσκ για να εγκαινιάσει τα υποβρύχια «Κρασνογιάρσκ» (Krasnoyarsk) και «Αυτοκράτορας Αλέξανδρος ο Τρίτος» (Emperor Alexander III).

«Σύντομα ο Αλέξανδρος ο Τρίτος και το Κρασνογιάρσκ θα επαγρυπνούν στον Ειρηνικό Ωκεανό» δήλωσε ο Πούτιν.

 

Το Κρασνογιάρσκ είναι το δεύτερο από τα πυρηνικά υποβρύχια πολλαπλών χρήσεων (NPS) της κλάσης Yasen-M. Ανήκει στην τέταρτη γενιά πυρηνοκίνητων πλοίων και καθελκύστηκε στις 27 Ιουλίου 2014. Το υποβρύχιο έχει νέα χαρακτηριστικά, όπως βελτιωμένα και εκσυγχρονισμένα ηλεκτρονικά όπλα και εξοπλισμό.

Το πυρηνικό υποβρύχιο «Αυτοκράτορας Αλέξανδρος ο Τρίτος» είναι το τρίτο πλοίο παραγωγής της κλάσης «Borey-A». Ανήκει στην τέταρτη γενιά πυρηνοκίνητων πλοίων και καθυλκύστηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2015. Τον περασμένο μήνα το υπουργείο Άμυνας είπε ότι το συγκεκριμένο υποβρύχιο είχε δοκιμάσει επιτυχώς έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο Bulava.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:

Ο Πούτιν στην φρεγάτα Admiral Kasatonov.

Με πληροφορίες από: TASS, ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters