Otvet: Εντυπωσιακά πλάνα του νέου ρωσικού «ανθυποβρυχιακού» πυραύλου [vid]

Η Ρωσία συνεχίζει να αναπτύσσει νέα τεχνολογία για τα οπλικά της συστήματα και να εξελίσσει την αμυντική της βιομηχανία, ώστε να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η κατασκευή του νέου προηγμένου πυραύλου «Otvet», ο οποίος πλέον έχει ενταχθεί στην υπηρεσία των ενόπλων δυνάμεων. Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, δημοσίευσε σχετικό βίντεο στο οποίο φαίνεται η εκτόξευση του πυραύλου ως μέρος δοκιμής της λειτουργίας του στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Η φρεγάτα «Marshal Shaposhnikov» του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού εκτόξευσε τον «ανθυποβρυχιακό» πύραυλο, ο οποίος έπληξε επιτυχώς έναν υποβρύχιο στόχο, δήλωσε την Τετάρτη το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας και πρόσθεσε: «Οι Otvet μπορούν να εκτοξευθούν από συστήματα τα οποία χρησιμοποιούνται και για άλλους τύπους πυραύλων, όπως οι Oniks και Kalibr».

Υπενθυμίζεται ότι, το Νοέμβριο του 2020 ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές του συγκεκριμένου πυραυλικού συστήματος και στη συνέχεια εντάχθηκε στην υπηρεσία των ρωσικών δυνάμεων τον Γενάρη του 2021, όπως ανέφερε πηγή της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας.

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν πως το σύστημα αυτό αποτελείται από πύραυλο που εκτοξεύεται από τους συστήματα ZS-14. Αφού φτάσει στην καθορισμένη περιοχή, ο πύραυλος Otvet απελευθερώνει μια αυτοκατευθυνόμενη τορπίλη μαζί με ένα αλεξίπτωτο, το οποίο συνεχίζει να αναζητά εχθρικά υποβρύχια χρησιμοποιώντας το σόναρ του. Το μέγιστο βεληνεκές του πυραύλου που έχει σχεδιαστεί για πολεμικά πλοία είναι 40 χιλιόμετρα.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πηγή: TASS