Ο ρωσικός στρατός ενισχύεται με νέες παραδόσεις αρμάτων μάχης T-72B3M και T-90M και μαχητικών Su-35S

Η ρωσική αμυντική εταιρεία Uralvagonzavod (μέρος της Rostec) παρέδωσε μια νέα παρτίδα προηγμένων αρμάτων μάχης T-90M Proryv (Breakthrough) και αναβαθμισμένα άρματα μάχης T-72B3M στα ρωσικά στρατεύματα, όπως ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη το υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου.

Η κατασκευάστρια εταιρεία δήλωσε ότι σε σχέση με πέρσι, έχει τριπλασιάσει τον ρυθμό παραγωγής των αρμάτων μάχης, τα οποία είναι «περιζήτητα στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», δηλαδή τον πόλεμο στην Ουκρανία.

T-72B3M

Σύμφωνα με τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, το T-90M βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τις τελευταίες εκδόσεις των δυτικών αρμάτων Abrams, Leopard, Leclerc και Merkava όσον αφορά το οπλικό σύστημα, τη δύναμη πυρός, την κινητικότητα και την προστασία, ενώ ξεπερνά αυτά τα άρματα σε εμβέλεια κίνησης και την κατανάλωση καυσίμου.

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ισχυρίζεται ότι πάνω από 4.100 ρωσικά τανκς έχουν καταστραφεί από την αρχή της εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022, ενώ ανεξάρτητες πηγές πληροφόρησης υποστηρίζουν ότι ο ρωσικός στρατός έχει χάσει πάνω από 2.100 τεθωρακισμένα οχήματα.

Επιπλέον, ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν αποκάλυψε ότι «σχεδιάζεται να αυξηθούν οι παραδόσεις μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς» στα ρωσικά στρατεύματα.

«Για παράδειγμα, στα τέλη του επόμενου μήνα οι κατασκευαστές αεροσκαφών θα παραδώσουν άλλη μια παρτίδα νέων αεροσκαφών 4++ γενιάς Su-35S στο υπουργείο Άμυνας. Ήδη κατασκευάζονται περισσότερα αεροσκάφη», πρόσθεσε. Τα ρωσικά στρατεύματα θα αποκτήσουν επίσης «σύντομα» περισσότερα stealth μαχητικά πέμπτης γενιάς Su-57.

Su-57
Πηγή: Rosoboronexport

Με πληροφορίες από: TASS, Defense Mirror