Ο Σαμαράς θα δει τον Σάφα για λύση στο θέμα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον ιδιοκτήτη των ναυπηγείων Σκαραμαγκά Ισκαντάρ Σάφα επίκειται ίσως και μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. Αυτό προέκυψε από την συνάντηση που είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, με αντιπροσωπεία εργαζομένων απο τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Στην συνάντηση μετείχε και ο Ειδικός Γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Οικονόμου.

Η συνάντηση έγινε στη Βουλή και ο κ.Παναγιωτόπουλος επί της ουσίας ενημέρωσε τους εργαζόμενους για την συνάντηση Σαμαρά-Σάφα, από την οποία η κυβέρνηση αναμένει πολλά.

Επειδή όμως τίποτα δεν είναι βέβαιο, είπε στους εργαζόμενους ότι η κυβέρνηση σε περίπτωση που δεν βρεθεί πεδίο συνεννόησης με τον Σάφα, επεξεργάζεται κι άλλα σενάρια για να επιχειρήσει να κόψει το γόρδιο δεσμό των ναυπηγείων αλλά και των υποβρυχίων.

Η λύση την οποία δεν περιέγραψε πιθανότατα όμως θα είναι επώδυνη για τους εργαζόμενους,αφού σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert το πιθανότερο σενάριο λύσης ,προβλέπει πτώχευση του ναυπηγείου και μεταφορά των υποβρυχίων στις εγκαταστάσεις του ναυστάθμου , όπου με νέα σύμβαση οι Γερμανοί θα πρέπει να ολοκληρώσουν τα υποβρύχια τύπου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ.

Είναι προφανές ότι η συνάντηση Σαμαρά-Σάφα θα γίνει μετά από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ , για να είναι πιο “ευέλικτος” και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος ήταν ο εμπνευστής της τελευταίας συμφωνίας για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.