Ο τέθωρας Κιμ Γιονγκ Ουν συμμετείχε σε άσκηση αρμάτων μάχης: Σημείο αναφοράς το νέο «βορειοκορεάτικο» T-14 Armata [pics]

Η Βόρεια Κορέα πραγματοποιεί το τελευταίο χρονικό διάστημα μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις με την συμμετοχή δυνάμεων πεζικού, πυροβολικού και τεθωρακισμένων , που τις επιθεωρεί ο Πρόεδρος Κιμ Γιονγκ Ουν, στέλνοντας παράλληλα μηνύματα προς τις ΗΠΑ και τις συμμαχικές τους δυνάμεις στην περιοχή, δηλαδή την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, με αφορμή τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσιά τους.

Όπως ανακοίνωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έδωσε «ηχηρό παρών» στις πρόσφατες ασκήσεις τεθωρακισμένων δυνάμεων, με τον ίδιο να συμμετέχει μέσα σε ένα νέου τύπου τεθωρακισμένο άρμα μάχης, που ήταν και το σημείο αναφοράς τους, κάτι που αναπόφευκτα «τράβηξε τα βλέμματα» αναλυτών λόγω της ομοιότητάς του με το ρωσικό T-14 Armata.

Το ρωσικό άρμα μάχης T-14 Armata

Τι δήλωσε ο Πρόεδρος Κιμ

Μετά την ολοκλήρωση της άσκησης, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης τόνισε τον σημαντικό ρόλο που παίζουν τα άρματα μάχης στον σύγχρονο πόλεμο αλλά και την ανάγκη να διοργανώνονται τακτικά στρατιωτικές ασκήσεις με ρεαλιστικά σενάρια που προσομοιώνουν ένα πραγματικό πεδίο επιχειρήσεων.

Το νέο άρμα μάχης της Βόρειας Κορέας

Είναι σαφές ότι η πρώτη δημόσια εμφάνιση των καινούργιων αρμάτων μάχης που διαθέτει η Βόρεια Κορέα, όπως η ίδια τα χαρακτήρισε, μόνο τυχαία δεν είναι, όπως καθόλου συμπτωματική δεν μπορεί να θεωρηθεί η ομοιότητα που έχουν με τα νέα ρωσικά άρματα μάχης τύπου T-14 Armata.

Πράγματι, τα εξωτερικά κατασκευαστικά χαρακτηριστικά, αλλά και η ενσωμάτωση εξαρτημάτων και συστημάτων ενεργητικής και παθητικής προστασίας από εχθρικές απειλές, όπως UAV ή αντιαρματικοί πύραυλοι, τείνουν προς το συμπέρασμα ότι η Βόρεια Κορέα προσπαθεί να αντιγράψει τα ρωσικά σχέδια. Μάλιστα, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA μετέδωσε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν «εξέφρασε μεγάλη ικανοποίηση για το γεγονός ότι το κύριο άρμα μάχης νέου τύπου επέδειξε επιτυχώς την εξαιρετική δύναμη πυρός του».

Δείτε σχετικές φωτογραφίες

Με πληροφορίες από: Defence Blog / Defense Post | Φωτογραφίες Reuters