Ο Βερύκιος μιλά για τον Άκη Τσοχατζόπουλο – «Αναμνήσεις» αλλά και απόψεις

Με έκτακτη ραδιοφωνική εκπομπή ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος κατέθεσε την μαρτυρία του για τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Όπως λέει και ο τίτλος της συνέντευξης καταθέτει το πως “έζησε ο δημοσιογράφος το παρασκήνιο για τους εξοπλισμούς και τις μίζες μέσα από ρεπορτάζ 30 χρόνων”.
Με αφορμή την δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου που βρίσκεται σε εξέλιξη δημοσιεύουμε αυτούσια και χωρίς κανένα σχόλιο την απομαγνητοφώνηση της εκπομπή που έκαναν οι δημοσιογράφοι Δήμος Βερύκιος και Δημήτρης Σταυρόπουλος. Τα σχόλιά σας αναμένονται…

Δήμος Βερύκιος: Tώρα με τη δίκη του Τσοχατζόπουλου αρχίζουν τα όργανα γιατί θα μπουν ή πρέπει να μπουν όλοι στο κάδρο για τα υποβρύχια που πληρώσαμε και ποτέ δεν παραλάβαμε.
Μη ξεχνάμε ότι βλέποντας με τα “βραχιολάκια” τον Άκη και τους πρώην συνεργάτες του να κατεβαίνουν από την κλούβα, ο Ελληνικός λαός τα τελευταία 14 χρόνια έχει δώσει δυόμιση δις ευρώ . Εσείς θα πρέπει βλέπετε μέσα από τις χειροπέδες τα δυόμιση δις που έχουν δοθεί από σας, από εμάς όλους για να πάρουμε υποβρύχια και υποβρύχια δεν έχουμε πάρει !!!
− Γιατί το λέω αυτό; Το λέω για να αποδείξω οτι το σκάνδαλο αυτό είναι διαχρονικό !!
Θα σας πω μια λεπτομέρεια την οποία άπαντες έχουν παραγνωρίσει. Η Ελλάδα επισήμως μέχρι σήμερα δεν έχει ζητήσει απο τη Γερμανία ,απο την Καγκελαρία απο την Μέρκελ ,την «ΧαΝτεΒε» ,τα ναυπηγεία στο Κίελο που κατασκευάζουν τα υποβρύχια και που πήραν τα δυόμιση δις απ’ο τον μπεζαχτά των ελλήνων να αναφέρει (η «ΧαΝτεΒε» ) πόσες μίζες και σε ποιους έχει δώσει την τελευταία δεκαπενταετία για το ελληνικό πρόγραμμα των υποβρύχιων. Γιατί όπως έδωσαν στον Άκη έχουν δώσει και στους υπόλοιπους.
Η Ελλάδα οφείλει, γιατί αυτή είναι η διεθνής πρακτική, να προειδοποιήσει τη Γερμανία οτι ,εάν δε δώσει τα ακριβή στοιχεία των χρημάτων που έδωσε σε Έλληνες πολιτικούς, συνδικαλιστές, δημοσιογράφους ενδεχομένως δικηγόρους, στους Έλληνες – σε όποιον Έλληνα, δε θα ξαναγίνουν αγορές αμυντικού υλικού από τη Γερμανία !!!
Γιατί η ελληνική βουλή δε το έχει ζητήσει αυτό; Γιατί η ελληνική κυβέρνηση δε το έχει ζητήσει αυτό και το χει κάνει “αβαβα” ; Δηλαδή βρήκαμε τον βλάκα, το θύμα , τον βάλαμε μπροστά σ την κρεατομηχανή. Πως έφτασε ο Άκης στο δικαστήριο σήμερα; Έφτασε από μια καταγγελία Γερμανού αξιωματούχου αγαπητέ Δημητράκη..
Δημήτρης Σταυρόπουλος: Μου επιτρέπεις; ο Άκης δεν είναι ούτε βλάκας ούτε θύμα και μη τον παρουσιάζεις έτσι…
Δήμος Βερύκιος: Η γλώσσα σου τρέχει πριν την σκέψη σου….
Δημήτρης Σταυρόπουλος: Χάνεις το δίκιο σου, μα τώρα λες ο Άκης είναι ο βλάκας και το θύμα, ρε Δήμο;
Δήμος Βερύκιος: Γιατί εσένα δε σου κάνει εντύπωση…
Δημήτρης Σταυρόπουλος: Να δεχτώ οτι μαζί με τον Άκη δάκτυλο στο μέλι έχουν βάλει και άλλοι ,βεβαίως να το δεχτώ…
Δήμος Βερύκιος: Τα λεφτά του Άκη βρέθηκαν για τα υποβρύχια; Δεν έχουν βρεθεί τα λεφτά.. Εγώ τι σου λέω; “Έλα να τους πιάσουμε με αφορμή την Δίκη του Άκη , αλλα να τους πιάσουμε όλους.
Δημήτρης Σταυρόπουλος: Συμφωνώ. Σε αυτό συμφωνώ.
Δήμος Βερύκιος: Γιατί αντιδράς λοιπόν σε αυτό που γίνεται σε όλες τις χώρες ακόμα και στην Ουζουμπουρου;
Δημήτρης Σταυρόπουλος: Δεν αντιδρώ αλλά με ενοχλεί να λες τον Άκη βλάκα και θύμα.
Δήμος Βερύκιος: Εγώ σου λέω ότι το σκάνδαλο των υποβρυχίων δεν αρχίζει και τελειώνει στον Άκη.
Δημήτρης Σταυρόπουλος: Σε αυτό συμφωνώ, όπου έχεις δίκαιο θα στο δίνω και βεβαίως η έρευνα πρέπει να πάει σε όλους όσοι έβαλαν τα δάκτυλο στο μέλι. Αλλά βγάλε τα χαρακτηριστικά »βλάκα’’ και ‘’θύμα’’ από τον Άκη. Αδικείς το σκεπτικό σου …
Δήμος Βερύκιος: Ναι. – Πως ξεκίνησε το σκάνδαλο των υποβρυχίων; Δεν ξεκίνησε απο την Ελλάδα, δε το βρήκε κανένας Πεπόνης και Μουζακίτης.
Δημήτρης Σταυρόπουλος: Όπως και να βρίσκεται, άδικα βρίσκεται εκεί που βρίσκεται;
Δήμος Βερύκιος: Όχι ,άλλο σου λέω ρε συ, βάλε το μυαλό σου να σκεφτεί λίγο παραπάνω, σου λέω άλλο πράγμα. Μου λες »άδικα»; Σου λέω όχι καλώς βρίσκεται ,να πληρώσει και να μείνει μέσα αφού αν αποδειχτεί ότι πιάστηκε με την γίδα στην πλάτη. Ξεκολλήστε δεν είμαι με τον Άκη ,ξεκολλήστε .Καταλάβετέ με, εσύ, η γυναίκα μου και δέκα άλλοι. Μαζί με τον Άκη δικάζεται το πολιτικό σύστημα που έφτιαξε τους νόμους.
Δημήτρης Σταυρόπουλος: Το ίδιο πράγμα λέμε.
Δήμος Βερύκιος: Όχι δε λέμε το ίδιο πράγμα ,εντελώς διαφορετικό λέμε.
Δημήτρης Σταυρόπουλος: Το πολιτικό σύστημα που είπε στη δικαιοσύνη να υπάρχουν αυτοί οι νόμοι.
Δήμος Βερύκιος: Δεν φταίει ο δικαστής ,φταίει ο πολιτικός που έφτιαξε τους νόμους και στηρίζεται πάνω στο νόμο περί ευθύνης υπουργών.
Δημήτρης Σταυρόπουλος: Συμφωνώ όπως το τοποθετείς, το ίδιο πράγμα λέμε.
Δήμος Βερύκιος:. Και στηρίζεται πάνω στο νόμο περί ευθύνης υπουργών τον οποίο δεν τον έχει φτιάξει η Δικαιοσύνη ,δεν τον έχουν φτιάξει οι πολίτες ,οι πολιτικοί τον έχουν φτιάξει…
Δημήτρης Σταυρόπουλος: Δικάζεται λοιπόν το πολιτικό σύστημα και η δικαιοσύνη που μαζί “χέρι- χέρι” έφτιαξαν αυτούς τους νόμους πάνω στους οποίους πατάει τώρα ο κ. Τσοχατζόπουλος και λέει »αθωώστε με γιατί το αδίκημα είναι….» Έλεος.
Δήμος Βερύκιος: Αυτή η νομοθεσία ,αυτός ο νόμος ,Δημήτρη μου ,είναι η ασπίδα των πολιτικών για να πλουτίσουν, που από το ζιβάγκο να περάσουν στον Bulgari και την Hermes και από την ταπεινή Καισαριανή στο ΠΨ και στα υπόλοιπα τα κλαμπ των Βορείων Προαστείων… Στη δίκη του Άκη δε δικάζεται ο Άκης με το βραχιολάκι . Σ το πρόσωπό του δικάζονται όλοι αυτοί οι πολιτικοί που με αυτόν τον άθλιο νόμο περί ευθύνης υπουργών πλούτισαν. Και είναι πολλοί αυτοί Δημητράκη !!! Ξύπνα!!!
Δημήτρης Σταυρόπουλος: Μισό λεπτό, κάνεις ένα λάθος και αδικείς τους ΠΑΣΟΚους. Εμένα μου τα χώνει ο Αμφίλοχος (ακροατής της εκπομπής) αλλά αυτή τη στιγμή όταν εσύ λες μόνο για το ζιβάγκο κατηγορείς….
Δήμος Βερύκιος: Όχι όχι όχι, όλοι ,όλοι και όταν αναφέρομαι στην ταπεινή Καισαριανή “φωτογραφίζω” συγκεκριμένα πρόσωπα και καταστάσεις που δεν παραπέμπουν μόνο στους ΠΑΣΟΚους … Από κει προέρχονται και πολλοί άλλοι νεόπλουτοι του τις περασμένες δεκαετίες ξεκίνησαν και κινήθηκαν από την Αριστερά και κατέληξαν στην Δεξιά…
Δημήτρης Σταυρόπουλος: Που θέλεις να καταλήξεις τώρα;
Δήμος Βερύκιος: Όλοι αυτοί που μας έλεγαν οτι την περιουσία τους, τα περιουσιακά τους στοιχεία τα απέκτησαν με θαλασσοδάνεια, όπως και ο Άκης και η κόρη του το σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου ,με θαλασσοδάνεια είναι. Πως τα ενέκριναν οι τράπεζες τα θαλασσοδάνεια ; Δεν θα πρέπει να ελεγχθούν και οι τράπεζες ; Όμως αυτές είναι “κράτος εν κράτει”, ποιος μπορεί να τις ελέγξει ;
Δημήτρης Σταυρόπουλος: Δεν αφήνουμε τον Άκη μια που η δίκη είναι σε εξέλιξη;
Δήμος Βερύκιος: Ναι , αλλά σου λέω ότι πρέπει να δούμε πως οι πολιτικοί που πέρασαν από την Βουλή τα τελευταία τριάντα χρόνια έκαναν περιουσίες ; Πώς πληρώνουν τα θαλασσοδάνεια που αφού έχουν φύγει από την πολιτική και δεν δουλεύουν; Πώς πληρώνουν τα χαράτσια ; Από τα παστωμένα; Είχαν παστωμένα; Έχουν σπόνσορες διαρκείας;

Δήμος Βερύκιος: Άκουγα προχθές τον Πάγκαλο του οποίου παρέχουν μεγάλη ασυλία τα ΜΜΕ να βρίζει τον Τσοχατζόπουλο και να λέει γιατί το δικαστήριο να καλέσει το ΚΥΣΕΑ ;
Δημήτρης Σταυρόπουλος: θα τον κάψω ,είπε ,άμα με καλέσουν μάρτυρα υπεράσπισης.
Δήμος Βερύκιος: Τι είχε πει ο Πάγκαλος και είχα συμφωνήσει μαζί του ; Γιατί ήταν πικρή αλήθεια και όλοι εσείς οι υποκριτές τον βρίζατε και εγώ συμφωνούσα μαζί του; Συμφωνούσα με το “Δόγμα Παγκάλου” : »Μαζί τα φάγαμε»…
Για στάσου όμως κ.Πάγκαλε, το “Μαζί τα φάγαμε” εξαιρούσε εσένα ; Αφορά μόνο τους άλλους και όχι και εσένα προσωπικά;
− Πως βγήκε το σκάνδαλο των υποβρυχίων; Έρχεται η Καγκελαρία, η Γερμανική κυβέρνηση και αναθέτει σε μια εταιρία αμερικανική και ψάχνει τους λογαριασμούς των δικών της και βρίσκει τα στελέχη της πως τα είχαν πάρει. Απλά είναι τα πράγματα. Η Γερμανία έκανε αυτό που δεν έχει κάνει καμιά ελληνική κυβέρνηση ώστε να πιάσει όλα τα λαμόγια που λαδώθηκαν από την αγορά των υποβρυχίων.
Μάλιστα κατά την έρευνα των ίδιων των Γερμανών διαπιστώθηκες και γράφτηκε στην δικογραφία ότι η συγκεκριμένη εταιρία “ΧαΝτεβέ” είχε δώσει περίπου 500 εκατομμύρια μίζες για δουλειές σ΄ όλο τον κόσμο εκ των οποίων περί τα 220 εκατομμύρια στην Ελλάδα . Εκεί ένα στέλεχος της “ΧαΝτεβέ” κατέθεσε ότι μίζα δόθηκε και στον Έλληνα υπουργό Άμυνας. Αυτό ήταν όλο. Και έτσι πιάσανε τον Άκη .
− Και εγώ ρωτάω : Ο Άκης δρούσε ανεξέλεγκτα; Μα δεν ήταν μόνος, δεν ήταν η κεφαλή της πυραμίδας. Το ΚΥΣΕΑ ήταν μια κλειστή ροτόντα που είχε κεφαλή, αρχηγό και αδελφό του αρχηγού σε καίρια θέση μέσα στο γρανάζι του γερμανικού συστήματος.
Δημήτρης Σταυρόπουλος: Ωραία, ερώτηση σοβαρή. Όμως ο Άκης έχει στοιχεία οτι εκτός από τον ίδιο έχει φάει λεφτά και ο Βερύκιος και ο Σταυρόπουλος; Μπορεί να το αποδείξει;
Δήμος Βερύκιος: Δεν το ξέρω αυτό.
Δημήτρης Σταυρόπουλος: Να πει ο Άκης ‘’ελάτε εδώ κύριοι ,εγώ πήρα τόσα αλλά ο Βερύκιος ,να τα χαρτιά, πήρε τόσα’’.
Δήμος Βερύκιος: Μα πως να το πει αυτό αφού του ‘Άκη δεν του έχουν βρει λεφτά και όπως λες εσύ και πολλοί άλλοι :<< Ο Άκης πουλάει τρέλα και λέει ‘’εγώ λεφτά δεν έχω πάρει. Βρες τε τα”. Είναι αλήθεια ότι στην υπόθεση Λαυρεντιάδη ,Δημήτρη μου ,επιστρέφουν τα λεφτά, επέστρεψε ο ίδιος ο Λαυρεντιάδης ,οδε Αντώνης ο Δελατόλας σήμερα, χτες αφέθηκε ελεύθερος από την ανακρίτρια την Χατζάκη γιατί όπως λέει ο δικηγόρος του ,ο Νίκος ο Κωνσταντόπουλος ,επέστρεψε επιταγή 500000 χιλιάδων στον proton bank.
Στην υπόθεση των υποβρυχίων όμως είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα. Τους βλέπετε τους πάνε με τα βραχιολάκια, – χαίρεται η Πίκια και εσύ και όλοι οι άλλοι οι αφελείς της παρέας. Χαίρεστε” λα λα λα” τι ωραία που τους πάνε μέσα με τα βραχιολάκια και εγώ είμαι ο μόνος που νοιάζομαι για την μαρμίτα, για τον μπεζαχτά. Ρωτάω και ξαναρωτάω που είναι ο μπεζαχτάς και απόκριση δεν έχω…
Γιατί εγώ αυτά τα έγραφα Δημητράκη μου και στην Ημερησία και στο Έθνος χρόνια τώρα όταν συντελούνταν τα οικονομικά εγκλήματα με τους εξοπλισμούς αλλά κανένας δεν με έπαιρνε στα σοβαρά διότι δεν είχαν – λέει- αποδεικτικά στοιχεία. Μα ο βήχας και το χρήμα δεν κρύβονται . Ψάξτε λοιπόν να τους βρείτε ; Κάντε ελέγχους; Πώς ο βουλευτής από την Καισαριανή πήγε στο Ψυχικό ; Πώς ο υπάλληλός στην Διεύθυνση εξοπλισμών κυκλοφορεί με λαμπορκίνι ; Πώς ο αεροπόρος που ήταν πρόεδρος στην τάδε επιτροπή για την τάδε αγορά ξαφνικά βρέθηκε με τεράστια περιουσία ; Έχουν ψάξει τραπεζικά και το Ε9 όλων όσων ενεπλάκησαν στην επιλογή και την παραλαβή των υποβρυχίων ; Όταν λοιπόν συντελούνταν το έγκλημα με τα υποβρύχια τι έκανες ρε Πάγκαλε που ήσουν μέλος του ΚΥΣΕΑ; Που ήσουν στην κλειστή ροτόντα του ΚΥΣΕΑ. Ως υπουργός εξωτερικών είχες πρόσθετη ευθύνη. Αυτά τα μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα δεν κλείνονται από τους υπουργίσκους. Κλείνονται από τους αρχηγούς των Κρατών. Για προσέξτε κάτι : Την εποχή αογρά των υποβρυχίων ήταν πρωθυπουργός ο Κώστας ο Σημίτης ,ήταν καγκελάριος ο σύντροφος Σρέντερ που έφυγε από την Καγκελαρία και πήγε στην Ρωσική “Γκαζπρόμ” .Επομένως ένας άνθρωπος – όπως ο Στρέντερ- που έρεε στις φλέβες του η επιχειρηματικότητα θα άφηνε στα χέρια του Άκη το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα των μεταπολεμικών χρόνων για την “συντρόφισσα” Ελλάδα ;
Τον άφησαν να τα πάρει μόνος του ο Άκης ; Δηλαδή τι θέλουν να μας πουν ότι ο Άκης ήταν ο μάγκας της παρέας που κορόιδεψε τον σύντροφο Σρέντερ ,σημερινό στέλεχος της Γκαζπρομ και τον Σπυροσημίτη, αδελφό του Κώστα Σημίτη που τον έχει βάλει ο σύντροφος Σρέντερ επικεφαλής Ανεξάρτητης Αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων στην Γερμανία;
Σας τα λέω για να μην “τρώτε κουτόχορτο” καθώς βλέπετε τον βλάκα ,τον Άκη με τα βραχιολάκια και να νομίζετε ότι επήλθε η κάθαρση . Γιατί πρόκειται για παραμύθι που στο τέλος κλείνει η αυλαία και ζήσαμε εμείς καλά και αυτοί όλοι καλύτερα……..
Δημήτρης Σταυρόπουλος: μάλιστα.
Δήμος Βερύκιος: Και έχεις δώσει εσύ αφελή Δημητράκη και όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες δυόμιση δισεκατομμύρια .Το έγκλημα είναι διαχρονικό. Άρχισαν να δίνονται τα λεφτά ,Δημητράκη μου, από την αρχή μέρη το τέλος της δεκαετίας του 2000. Και ήρθε ο ΓΑΠ ,Αμφίλοχε ,το 2010 εν μέσω μνημονίου ,ενώ έχει εγκατασταθεί η Τρόικα και ο υπουργός άμυνας Βαγγέλης Βενιζέλος και υπογράφουν νέα σύμβαση!! Εάν βάλετε τη σύμβαση του Σμπώκου δίπλα με τη σύμβαση του Βενιζέλου, εάν ο Σμπώκος φοράει δυο βραχιολάκια ,αυτοί που υπέγραψαν τη σύμβαση του 10 πρέπει να φορέσουν 200 βραχιολάκια .
Δημήτρης Σταυρόπουλος: γιατί;
Δήμος Βερύκιος: Γιατί η σύμβαση του 210 καταργεί όλες τις ρήτρες – ασφαλιστικές δικλίδες- υπέρ του ελληνικού Δημοσίου που υπήρχαν στην σύμβαση του Σμπώκου – Άκη !!! Την χαρακτήρισαν ως μια σύμβαση βουτηγμένη στα γερμανικά συμφέροντα.
Δημήτρης Σταυρόπουλος: μάλιστα.

Δήμος Βερύκιος: Πότε και πως πέφτουν οι μίζες. Αυτό πιστευτώ είναι το βασικότερο.
Είναι το θέμα το οποίο κατά τη γνώμη μου πρέπει και το δικαστήριο τώρα με τον Τσοχατζόπουλο πρέπει να εξετάσει. Πότε λοιπόν πέφτουν οι μίζες; Όχι μόνο όταν κλείνει η δουλειά αλλά και όσο το πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη. Μίζες λοιπόν πέφτουν κάθε φορά που γίνεται αποπληρωμή δόσης από το ελληνικό Δημόσιο .
− Ποιοι παίρνουν τις μίζες; Αυτοί που κλείνουν τη δουλειά και που εργάζονται για το πρόγραμμα και είναι είναι μυημένοι στο να διευκολύνουν τα συμφέροντα της εταιρίας .
− Ποιοι έκλεισαν τη δουλειά στην προκειμένη περίπτωση των υποβρυχίων; Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Σαφώς ο Άκης αλλά όχι μόνο αυτός! Το ΚΥΣΕΑ που έβαλε τις υπογραφές.
− Ποια ήταν η κυβέρνηση ; Σας είπα η κυβέρνηση Σημίτη…
− Μπορεί από μόνος τους ένας υπουργός να πάρει υποβρύχια; Όχι, χρειάζεται η έγκριση του πρωθυπουργού και των μελών του ΚΥΣΕΑ.
− Τι κάνει ,λοιπόν, μια εταιρία για να κερδίσει τον διαγωνισμό; Τους πιάνει όλους, από πάνω προς τα κάτω. Από το Μέγαρο Μαξίμου μέχρι τις επιτροπές των Επιτελείων και αντίστροφα. Από τις επιτροπές των Επιτελείων μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου.
− Στην περίπτωση των υποβρυχίων υπήρχε λόγος η γερμανική εταιρεία να χτυπήσει την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου για να πάρει τη δουλειά; Σας απαντώ »ναι» ευθαρσώς »ναι». Γιατί; Για δυο βασικούς λόγους . Πρώτον, γιατί υπήρχε ισχυρός γαλλικός ανταγωνισμός και ο δεύτερον οι Γερμανοί είχαν πολύ καλές άκρες μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου. Και είχαν πολύ καλύτερες άκρες στο Μέγαρο Μαξίμου απ΄ οτι στο Πεντάγωνο.
− Και γιατί οι Γερμανία είχε καλύτερες διασυνδέσεις στο Μέγαρο Μαξίμου απ΄ ότι στο Πεντάγωνο; Γιατί ήταν Γερμανοτραφής ο πρωθυπουργός ο Κώστας ο Σημίτης και κάτι άλλο πολύ βασικό ο αδελφός του, ο Σπύρος Σημίτης ήταν μέσα στο βαθύ κράτος σύστημα της Καγκελαρίας .
− Και εγώ ο αφελής ρωτάω Θα έδιναν μίζες σε έναν υπουργίσκο μιας κυβέρνησης που η Γερμανία τη θεωρούσε δικιά της; Δε θα έδινε.
Επομένως ποιο είναι το δια ταύτα για μένα ; Δεν θα μπορούσαν οι Γερμανοί να δώσουν μίζα μόνο στον Άκη, εγώ δε σας λέω οτι δεν του έδωσαν. Όμως δεν αγόρασε μόνος του ο Άκης τα υποβρύχια ,ήταν και άλλοι στη δουλειά .Δεν θα μπορούσαν οι Γερμανοί να αποκρύψουν από τα αδέλφια Σπύρο και Κώστα Σημίτη οτι ο Άκης τους ζήτησε μίζες. Αν ο Άκης πήγαινε και ζήταγε μίζες χωρίς να το ξέρει ο Σημίτης ,οι Γερμαναράδες θα πήγαιναν στον Σπύρο καταρχάς και θα του έλεγαν »ρε εδώ ένας Υπουργός δικός σας μας ζήτησε μίζα, να του τη δώσουμε;» Επομένως ‘ήξεραν.
Να γιατί πρέπει να εξεταστούν όλοι γιατί είναι εύκολο να βάζει στο κάδρο τον Άκη μόνο του . Στο κάδρο της διαφθοράς και των μιζών πρέπει να μπούνε όλοι. Εδώ το παιχνίδι ήταν ομαδικό και πρέπει να δούμε που πήγαν τα λεφτά ώστε να έρθουν πίσω όλες οι μίζες.
Θα πρέπει να έρθει η Καγκελαρία και να μας πει »έδωσα τόσα λεφτά» -να έρθει η Μέρκελ η λαλίστατη και να μας πει οτι ‘’οι δικές μου οι γερμανικές εταιρείες έδωσαν τόσα λεφτά για μίζες στους Έλληνες’’. Και να δούμε που πήγαν αυτά τα λεφτά, στους τάδε Έλληνες ή επιχειρηματικούς ομίλους που πιθανόν να ανέλαβαν με τα λευκά κολάρα την διαχείριση των μιζών………

Μέχρι τώρα κυρίως τον Άκη τον πάμε για το ημερολόγιο που έγραφε. Το περιβόητο ημερολόγιο στο οποίο φιγουράρει και το δικό μου όνομα . Ήταν γραμμένο δεκάδες φορές , προφανώς γιατί μέσα στα τελευταία χρόνια της μοναξιάς διαρκώς με έπαιρνε στο τηλέφωνο και έγραφε, Δήμος, Βερύκιος, Δήμος, Βερύκιος.
Τα ερωτήματα αυτά τα οποία θέτω σήμερα και έτσι όπως μιλάω σήμερα, πολλές φορές τα έχω θέσει και στον ίδιο. Μη νομίζετε ότι αυτά τα λέω τώρα ή θέλω να καλύψω τον Άκη. Κανέναν Άκη δεν θέλω να καλύψω.
Δημήτρης Σταυρόπουλος: Ερώτηση, αφού λοιπόν υπάρχουν ενδείξεις ότι εκτός από τον κύριο Τσοχατζόπουλο δάχτυλο στο μέλι έχουν βάλει και άλλοι, όπως άφησες ευθέως να εννοηθεί, γιατί και οι υπόλοιποι δεν ψάχνονται ή δεν καλούνται να λογοδοτήσουν;
Δήμος Βερύκιος: Έλα ντε! Αυτό θα πρέπει να μας το πει η δικαιοσύνη. Είναι πολλά τα “λεφτά Άρη”. Δεν τα βρήκατε; Άρα κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Εγώ παίρνω ως δεδομένο ότι τα λεφτά δόθηκαν. Τα 220 εκατ. όχι 500 τόσα εκατ. Που εξαφανίστηκαν οι μίζες ; Ποιος ; Ποιοί ; τις πήραν να τις διαχειριστούν. Ποια “λευκά κολάρα” έχουν τις μίζες; Τα λεφτά – ακούγεται ότι δόθηκαν σε επιχειρηματικούς ομίλους. Δεν τα έβαλαν στο σεντούκι, γιατί ήταν πολλά τα λεφτά. Άρη….
Εάν η ίδια η δικαιοσύνη δεν κάνει την υπέρβασή της, εάν θέλει να δικάσει πραγματικά και να τους χώσει μέσα όλους, ήρθε η ώρα, είναι η χρυσή ευκαιρία για την ελληνική δικαιοσύνη να τραβήξει το νήμα. Το πουλόβερ να το ξηλώσει όλο. Με δύναμη, τακ!
Δημήτρης Σταυρόπουλος: Βγαίνει ο Άκης λοιπόν στη δίκη και λέει ρωτήστε και τον πρωθυπουργό εκείνης της εποχής. Φέρτε τον να μιλήσει. Δεν θα τον καλέσει το δικαστήριο;
Δήμος Βερύκιος: Δεν ξέρω . Κατά την γνώμη μου πρέπει να κληθεί. Και έχουμε και άλλο προηγούμενο που έρχεται και ενισχύει αυτό το οποίο σας λέω εγώ, το ότι για να ληφθεί μία απόφαση, για να γίνει μία δουλειά πρέπει να έχει την ευλογία, την έγκριση την υπογραφή του Μέγαρου Μαξίμου. Ο Τσοχατζόπουλος ήθελε να πάρει τα F15. Tα αεροπλάνα της Boeing, τα μεγάλα αυτά που θέλουν τώρα οι Αμερικανοί να πουλήσουν στην Ελλάδα και το είπαν του Τσίπρα τώρα που πήγε στην Αμερική. Την Βοeing τότε την εκπροσωπούσε ο Θωμάς ο Λιακουνάκος . Ανταγωνιστής του F15 ήταν η Lockheed Martin με το F 16 επίσης αμερικανική εταιρία.
Δημήτρης Σταυρόπουλος: Συγγνώμη το F15 από το F16 είναι διαφορετικά; Διαφορετικής εταιρίας;
Δήμος Βερύκιος: Ακριβώς οι δύο αμερικανικές εταιρίες ήταν ανταγωνίστριες. Και ερχόντουσαν εδώ και κονταροχτυπιόντουσαν ! Τότε είχε βγει η πολεμική αεροπορία επί αρχηγίας Αντωνετσή και είχε ζητήσει να πάρουμε F15 που τα εκπροσωπούσε ο Λιακουνάκος. Παρεμπιπτόντως, φίλος τότε της Νατάσας Λιακουνάκου ο μόδιστρος ο Λάκης Γαβαλάς που σήμερα είναι και αυτός στην φυλακή μαζί με τον Άκη.
Δημήτρης Σταυρόπουλος: Ο Γαβαλάς.
Δήμος Βερύκιος: Ναι ο Γαβαλάς , τον οποίο έχουν ξεχάσει όλοι. Δεν τον παίρνει κανείς τηλέφωνο μέσα στο… στη φυλακή. Καλημέρα στα παιδιά που βρίσκονται αυτή τη στιγμή και μας ακούνε μέσα από τον Κορυδαλλό. Και αν θέλει τώρα ο Λάκης μπορεί να παρέμβει….
Δημήτρης Σταυρόπουλος: Γνωρίζει πράγματα και θάματα ο…
Δήμος Βερύκιος: Άσε τον Γαβαλά τώρα και άκουσε την συνέχεια της κόντρας μεταξύ δύο αμερικανικών εταιριών ποια από τις δύο θα επικρατήσει στην ελληνική πολεμική αεροπορία. Μαθαίνω ότι υπάρχει έγγραφο, το οποίο έχει κατασχεθεί και είναι στη δικογραφία μέσω του οποίου γίνεται ευθεία παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου υπέρ των F-16 πριν καν συνεδριάσει το KYSEA !!! «
Δημήτρης Σταυρόπουλος: Ο Σημίτης γιατί το έκανε αυτό;
Δήμος Βερύκιος: Δεν ήθελε να αγοραστούν αυτά τα αεροπλάνα που πρότεινε ο Άκης και ο Αντωνετσής !! Δεν ήθελε να τα αγοράσει από τον Λιακουνάκο που στις εκλογές του 2000 πανηγύριζε πρόωρα υπέρ της ΝΔ κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, όπως τον είχε καταγγείλει ο Λαλιώτης στην γαμήλια δεξίωση της Στάη…
− Το καταλάβατε ; Ο πρωθυπουργός αποφασίζει. Αν ο πρωθυπουργός έχει άλλη άποψη ούτε το ΚΥΣΕΑ, ούτε ο Υπουργός, ούτε κανείς δεν αποφασίζει. Γι αυτό λοιπόν οι μεγάλες δουλειές, τα μεγάλα deals κλείνονται με τους πρωθυπουργούς των χωρών. Βλέπετε τον Σαρκοζί παλαιότερα, τον Ολάντ τώρα, τον Μιτεράν πιο πριν, που πήγαινε και έκλεινε, τον Πούτιν, τη Μέρκελ που πάνε στις χώρες και κλείνουν τις δουλειές με τα εξοπλιστικά. Στις Ινδίες, κάτω στη Σαουδική Αραβία, πάνε οι πρωθυπουργοί και κλείνουν τα deals….
Εγώ δεν λέω ότι ο Σημίτης τα έχει πάρει , όπως δεν μπορώ να το πω και για τον Άκη. Μόνο υποψία υπάρχει. Και ερωτώ γιατί να έχω μόνο για τον Άκη την υποψία; Γιατί ο Αμφίλοχος (ακροατής) πολύ σωστά σου λέει Δημήτρη μου. Με την υποψία δεν δικάζει το δικαστήριο. Θέλει αποδείξεις. Εκτός αν βγει ο Σαχπατζίδης και πει: «Τα εκατομμύρια που βρήκατε στο δικό μου λογαριασμό», πιθανότατα μπορεί να γίνει αυτό, «να τα εμβάσματα, το ένα, δεύτερο, τρίτο, τέταρτο, τα έδωσα στον Άκη». Θα το πει; Μπορεί να το αποδείξει ; Για να δούμε. Γι αυτό σας λέω ότι η δίκη έχει ενδιαφέρον…. Πήρε λένε μίζες ο Σμπώκος. Έχουνε πιάσει του Σμπώκου κάποιο φράγκο; Πως ο δικαστής θα πάει να τον δικάσει ; Γι αυτό σας λέω κρατάτε μικρά καλάθια.
Επαναλαμβάνω : Δεν πιστεύω ότι δεν έχουν πέσει μίζες. Όπως πέφτουν σ’ όλο τον κόσμο έπεσαν και εδώ. Τα λεφτά φέρτε πίσω. Ποιος τα έχει, ποιος επιχειρηματικός ή ποιοι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν πάρει τα λεφτά από τις μίζες των υποβρυχίων για να τα διαχειριστούν…..
Δημήτρης Σταυρόπουλος: Καλό μου παιδί, καλέ μου φίλε, μία ερώτηση. Τι πιστεύεις; Ότι ξέρουν που είναι τα λεφτά και δεν θέλουν να πούνε, να το ακουμπήσουν ή δεν μπορούν να αποδείξουν ότι ο όμιλος «Σταυρόπουλου» που έχει πλαστικά έχει τα λεφτά;
Δήμος Βερύκιος: Επιτέλους αρχίζεις να μπαίνεις στο νόημα ! Ακριβώς! Ξέρουν ότι ο όμιλος «Σταυρόπουλου» που έχει τα πλαστικά, του τα είχε δώσει ο Χ – Ψ – Ζ , ο τάδε και έχουν γίνει σωλήνες και δεν τολμάει ο δικαστής να έρθει να πιάσει τον όμιλο «Σταυρόπουλου» που είναι κράτος εν κράτη….
Δημήτρης Σταυρόπουλος: Δεν τολμάει ή δεν έχει στοιχεία;
Δήμος Βερύκιος: Ενδεχομένως στο όνομα «Σταυρόπουλου» να κλάνουν μέντες…
Δημήτρης Σταυρόπουλος: Εσύ ξέρεις και αν ξέρεις δεν μπορείς να πεις υποθέτω γιατί δεν έχεις στοιχεία, ξέρεις ποιοι μπορεί να είναι αυτοί οι οποίοι κρύβονται πίσω και έχουν τα λεφτά και τα εκμεταλλεύονται;
Δήμος Βερύκιος: Όχι και να ήξερα δεν θα το έλεγα. Εδώ δεν το λένε οι δικαστές. Εδώ βλέπουν ονόματα και το κάνουν «αβαβα». θα βγω εγώ; Ποιος είμαι εγώ; Ο Σούπερ Μαν; Ο Χαρι Πότερ είμαι; Παιδάκι έχω να μεγαλώσω . Μισθωτός είμαι.
Δημήτρης Σταυρόπουλος: Τόσο χόντρα είναι τα πράγματα;
Δήμος Βερύκιος: Βεβαίως. Αυτή είναι η Ελλάδα. Αυτή είναι η Καμόρα. Αυτά είναι τα λευκά κολάρα που διοικούσαν και εξακολουθούν να διοικούν τον τόπο. Και εσείς πάτε να κάνετε δίκη… Κανέναν Άκη δεν καλύπτω. Όμως δεν πάω με τον όχλο να πετροβολήσω τον Άκη μαζί μ’ όλους αυτούς που δήθεν διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους τώρα, τους μεγαλοδημοσιογράφους και λένε να πάει ο Άκης φυλακή και οι ίδιοι είναι οι εκφραστές του μαύρου πολιτικού και επιχειρηματικού χρήματος.

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάσχα με τον Άκη να τραγουδά με το Ρέμο και να είναι βίντεο στους ΑΜΑΝ

Ο Άκης ΥΕΘΑ! Τότε που στις ασκήσεις σέρβιραν αστακό και υπήρχε σαμπάνια με τ΄ όνομά του!

ΔΙΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ: Ποιους στρατιωτικούς και γιατί κάλεσε να καταθέσουν στο δικαστήριο