Ο Βίτσας και η εξωστρέφειά του με τις αμυντικές βιομηχανίες

Από το “δόγμα” που έλεγε ότι “ο υπουργός δεν βλέπει επιχειρηματίες”, περάσαμε στην εποχή της εξωστρέφειας; Μακάρι. Αφορμή για το ερώτημα οι δυο επαφές που είχε σε λίγες ώρες ο ΑΝΥΕΑ Δημήτρης Βίτσας. Επαφές στις οποίες έδωσε δημοσιότητα.

O Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, στο ΥΠΕΘΑ με αντιπροσωπεία της εταιρίας Lockheed Martin International S.A., με επικεφαλής τον George Shultz, αντιπρόεδρο, αρμόδιο για τα περιφερειακά προγράμματα.
 
Αντικείμενο της συνάντησης η συνεργασία Lockheed Martin Aeronautics με την ΕΑΒ (Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία) στην ανακατασκευή και εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας Ρ-3Β και στα προγράμματα συμπαραγωγής των αεροσκαφών C-130J και των μαχητικών F-16.
 
Ο κ.Βίτσας επισκέφθηκε και τις εγκαταστάσεις της IDE (INTRACOM Defense Electronics) στο Κορωπί, όπου τον υποδέχθηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Γεώργιος Τρουλλινός και υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρίας.

Ο ΑΝΥΕΘΑ στη διάρκεια της επίσκεψής του ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες, τις δυνατότητες Έρευνας και Ανάπτυξης και τα προγράμματα της IDE, ενώ έγινε εκτενής αναφορά στις εγχώριες δυνατότητες υποστήριξης των Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσης ενημερώθηκε για τις διεθνείς συνεργασίες με οίκους του εξωτερικού και τη συμβολή αυτών των συνεργασιών στις εξαγωγικές προσπάθειες της χώρας.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στους χώρους παραγωγής, όπου έγινε επίδειξη προϊόντων των προγραμμάτων στα οποία συμμετέχει η IDE.