Οι Έλληνες κατασκευαστές αμυντικού υλικού «χαιρετίζουν την απόφαση για τα P 3»

Ανακοίνωση για το θέμα της αναβάθμισης των P 3 Orion , εξέδωσε ο ΣΕΚΠΥ.

Σ΄αυτήν επισημαίνει:

Αναφορικά με το πρόγραμμα αναβάθμισης των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P3 Orion του ΠΝ και τα όσα σχετικά αναφέρονται το τελευταίο διάστημα, ο  ΣΕΚΠΥ (Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού) θέλει να επισημάνει, σε ότι τον αφορά, τα εξής :
 
Οι Ελληνικές εταιρείες, μέλη του Συνδέσμου, ΕΑΒ ΑΕ και ISI Ελλάς ΑΕ, οι οποίες συμμετέχουν ως αρχικοί υποκατασκευαστές κρίσιμων συστημάτων στο πρόγραμμα, είναι μοναδικοί στην Ελλάδα ο καθένας στο είδος του, με  προϋπάρχουσα μάλιστα εμπειρία σε αντίστοιχα προγράμματα. Είναι εταιρείες με μακρά ιστορία στο χώρο και απασχολούν μεγάλο αριθμό εργαζομένων.
 
Είναι καταξίωση για την Εθνική Αμυντική Βιομηχανία, το ότι ο αντισυμβαλλόμενος του Ελληνικού Κράτους, το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, χρησιμοποιεί Ελληνικές εταιρείες  ως αρχικούς υποκατασκευαστές του.
 
Χαιρετίζουμε την εξέλιξη αυτή και ζητάμε συγχρόνως από τον Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, ο οποίος έχει ξεκάθαρα δηλώσει τη βούληση του για στήριξη και επανεκκίνηση της Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα περαιτέρω αύξησης της συμμετοχής της στο πρόγραμμα.