«Οι Γερμανοί αυτο-λαδώνονταν με τους ελληνικούς εξοπλισμούς» και το παραδέχονται!

Tην επισήμανση ότι  στις περισσότερες περιπτώσεις αγοράς εξοπλιστικών συστημάτων δεν δίνονται μίζες μόνο στον αγοραστή αλλά πλουτίζουν και στελέχη των εταιρειών κάνει ο ειδικός για θέματα εξοπλισμών κ. Άντριου Φοϊερστάιν στην εκπομπή Monitor του Πρώτου καναλιού της Δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης ARD.

Πρόκειται για   ρεπορτάζ  που προβλήθηκε σχετικά με τις υποθέσεις δωροδοκίας στην Ελλάδα κατά την αγορά εξοπλιστικών συστημάτων από γερμανικές εταιρείες. Και έρχεται να επιβεβαιώσει σχετική επισήμανση που είχε κάνει  το OnAlert.gr στηριζόμενο σε μέρος της κατάθεσης Ελληνα εκπροσώπου γερμανικής εταιρίας στον ανακριτή που υποστήριξε, όπως διέρρευσε, ότι είχε δώσει ένα εκατ. ευρώ στον αντιπρόεδρο της γερμανικής εταιρίας που εκπροσωπούσε! Συγκεκριμένα από τα 4,6 εκ ευρώ που πήρε από την γερμανική εταιρία όπλων για το συμβόλαιο πώλησης στην Ελλάδα είπε ότι έδωσε 950.000 στον Α.Κάντα και 1 εκ. ευρώ στο μεγαλοστέλεχος της γερμανικής εταιρίας- τα υπόλοιπα ήταν τα δικά του.
Γράφαμε πριν λίγες ημέρες στο OnAlert  ότι κάποιοι δίνουν την εξής πιθανή ερμηνεία για το φαινόμενο της γερμανικής »πτυχής» μιζας και της συνέπειας του: 

<<Μεγαλοστελέχη των γερμανικών εταιριών έκαναν εγκαίρως συμφωνία με τους αντιπροσώπους στην Ελλάδα και αλλού,πριν »τρέξει » η αγοραπωλησία, ότι ένα μέρος - μεγάλο- των εμφανιζόμενων ως »ωφέλιμων αμοιβών » να επιστρέφουν σε αυτούς ως …μπόνους, παράνομα φυσικά! 

Οι αντιπρόσωποι δεν είχαν λόγο να μην το κάνουν: Και »φούσκωναν» άνετα την μίζα και είχαν έτσι σύμμαχο έναν ή περισσότερους από τα μεγαλοστελέχη- αφεντικά τους…Έτσι για να »δικαιολογούν» στα μη συμμετέχοντα μεγαλοστελέχη τις πολύ μεγάλες μίζες που έδινε η εταιρία »φούσκωναν» τον αριθμό των – πραγματικών ή μη – αποδεκτών στην Ελλάδα…. Και τα …περίσσια  τα έτρωγαν μεταξύ τους …Δεν ξέρουμε αν είναι αληθινό το σενάριο, έξυπνο είναι πάντως!!!>>.

Τώρα το λέει και  ο ειδικός για θέματα εξοπλισμών κ. Άντριου Φοϊερστάιν σε γερμανική τηλεοπτική εκπομπή! 

Διαβάστε ακόμη:

Μίζες και σε Γερμανούς; Τι προέκυψε από τις καταθέσεις που ενεργοποίησε το Βερολίνο!