Oι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν έξι ιρανικά drones – Ζητά εξηγήσεις από το Ιράν ο Ζελένσκι [vids]

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κατέστρεψαν έξι επιθετικά drones ιρανικής κατασκευής που χρησιμοποιεί ο ρωσικός στρατός.

«Στις 23 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα, στις ανατολικές και νότιες κατευθύνσεις, οι Ρώσοι εισβολείς επιτέθηκαν στην Ουκρανία με ιρανικής κατασκευής drones καμικάζι Shahed-136. Από τις 18:30, έξι drones καμικάζι καταρρίφθηκαν από μονάδες αντιαεροπορικών πυραύλων της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, ανάμεσα στα ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που καταρρίφθηκαν βρίσκεται και το «Mohajer-6», ένα UAV πολλαπλών χρήσεων, σχεδιασμένο για αναγνώριση και επιτήρηση.

Νωρίτερα σήμερα, η στρατιωτική διοίκηση της Οδησσού ανακοίνωσε ότι ένας άμαχος σκοτώθηκε από ρωσική επίθεση που πραγματοποιήθηκε με επιθετικά UAV ιρανικής κατασκευής.

Θα ζητήσει εξηγήσεις από το Ιράν ο Ζελένσκι 

Μετά τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές από τις ουκρανικές δυνάμεις, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αποφάσισε να «απαντήσει» στα γεγονότα της χρήσης ιρανικών όπλων από ρωσικά στρατεύματα.

«Η πώληση όπλων στη Ρωσία είναι βήματα του Ιράν κατά της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας του κράτους μας, καθώς και κατά της ζωής και της υγείας των Ουκρανών πολιτών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι η Ουκρανία περιμένει από το Ιράν εξηγήσεις.

Υπενθύμισε ότι το Ιράν έχει δηλώσει επανειλημμένα την ουδετερότητά του και την ετοιμότητά του να είναι μεσολαβητής για τον τερματισμό της ρωσικής επιθετικότητας κατά της Ουκρανίας.

Με πληροφορίες από: Ukrainska Pravda / Φωτογραφία Reuters