OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Οι S-400 αλλάζουν! Ποιες τροποποιήσεις θα γίνουν στα πυραυλικά συστήματα

14/10/2020 - 06:11
S-400
Share on FacebookShare on Twitter

Με απλές μετατροπές τα αεροπορικά συστήματα των S-300 και S-400 θα μπορούν, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, να μεταφέρουν διάφορους τύπους πυραύλων ταυτόχρονα.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ενέκρινε σχέδια μετατροπής των S-300 και S-400 έτσι ώστε να μεταφέρουν διάφορους τύπους πυραύλων ταυτόχρονα, με στόχο τη δυνατότητα επίθεσης μεγάλης εμβέλειας, καθώς και πολύ ακριβείς άμυνες μικρής εμβέλειας με χρήση αυτόνομων πυραύλων.

Στρατιωτικές πηγές ανέφεραν στην εφημερίδα «Izvestia» ότι η τροποποίηση των εκτοξευτήρων θα επιτρέψει την άμεση εναλλαγή των πυραύλων που χρησιμοποιούνται βάσει της τακτικής κατάστασης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα βελτιωμένα συστήματα αεροπορικής άμυνας αναμένεται να «αυξήσουν ριζικά τις δυνατότητες της εγχώριας αεροπορικής άμυνας και να επιτρέψουν τη δημιουργία ενός κλιμακωτού αμυντικού συστήματος (σ.σ. με στόχο) την επικράτηση εναντίον οποιουδήποτε στόχου».
Ο εκσυγχρονισμός αναμένεται να επηρεάσει τις εκδόσεις των S-300 που άρχισαν στα τέλη της δεκαετίας του 1980, με τα συστήματα, γνωστά ως S-300PMs, να είναι εξοπλισμένα με μικρότερους, εγγύτερου εύρους αντι-αεροπορικούς πυραύλους, συμπληρωματικούς ως προς τα βλήματα 48N6 και 40N6 για κατάρριψη στόχων με εμβέλεια μεταξύ 150 και 380 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με τα σχέδια, ένας ή περισσότεροι από τους τέσσερις μεγάλους εκτοξευτήρες των S-300 θα αντικατασταθούν με τέσσερις μικρότερους πυραύλους 9M96 και 9M96M, με εμβέλεια μεταξύ 30 και 120 χιλιομέτρων και ικανότητα καταστροφής των εχθρικών στόχων σε υψόμετρα μεταξύ 20 και 35 χιλιομέτρων, συμπεριλαμβανομένων βαλλιστικών πυραύλων μικρής εμβέλειας.

Αυτός ο συνδυασμός λέγεται ότι έχει δοκιμαστεί επιτυχώς πρόσφατα στο 185ο Κέντρο Εκπαίδευσης Μάχης των Αεροναυτικών Δυνάμεων στην περιοχή του Αστραχάν.

Οι S-400, τόσο οι εγχώριες όσο και οι εκδόσεις προς εξαγωγή, λέγεται ήδη ότι έχουν τη δυνατότητα να συνδυάζουν πυρομαχικά, με ελάχιστες μόνο τροποποιήσεις να απαιτούνται.

Ο Αντιστράτηγος εν αποστρατεία Άιτεχ Μπιζέφ, πρώην αναπληρωτής διοικητής του Κοινού Κοινοπολιτειακού Συστήματος Άμυνας Ανεξαρτήτων Κρατών, λέει ότι ο συνδυασμός διαφόρων διαμετρημάτων πυραύλων σε έναν μόνο εκτοξευτήρα θα επιτρέψει την πιο ορθολογική χρήση τους.

Μάλιστα, ο Μπιζέφ με δηλώσεις του στην προαναφερθείσα εφημερίδα επισημαίνει το εξής:

«Ένα τέτοιο σύστημα είναι απαραίτητο για να αποφευχθεί η σπατάλη δαπανηρών πυρομαχικών σε λιγότερο σημαντικούς στόχους. Η απόφαση για το είδος του πυραύλου που θα χρησιμοποιηθεί, λαμβάνεται ανάλογα με το εύρος και την τάξη του στόχου. Γιατί να χρησιμοποιήσετε πυρομαχικά μεγάλης εμβέλειας στα 50 χιλιόμετρα εάν ο στόχος μπορεί να καταρριφθεί με σμήνος πυραύλων; Είναι, επίσης, επιθυμητό να υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές για την καταστροφή ενός ελαφρού αεροσκάφους ή στρατηγικών βομβαρδιστικών. Σε περίπτωση μαζικής επιδρομής, πύραυλοι με κάθε εμβέλεια θα ήταν χρήσιμοι. Τεχνικά, ένα τέτοιο έργο δεν είναι δύσκολο να εφαρμοστεί. Το σύστημα ελέγχου είναι το ίδιο και μόνο οι κινητήρες και οι κεφαλές των πυραύλων είναι διαφορετικές».

Από την πλευρά του, ο Αντιστράτηγος Αλεξάντερ Γκορκόφ, πρώην επικεφαλής των δυνάμεων αεροπορικής άμυνας της Ρωσίας, λέει ότι η αναβάθμιση θα επιτρέψει ακόμη και σε ένα τάγμα S-300PMs ή S-400 να δημιουργήσει ένα κλιμακωτό σύστημα αεροπορικής άμυνας, επιτρέποντάς του να προστατεύσει τόσο τον εαυτό του όσο και στόχους υψηλής αξίας όπως είναι οι πόλεις ή οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Tags: S-300S-400ΠΥΡΑΥΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑΡΩΣΙΑ

Related Posts

Κολομβία
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Κολομβία: Αποκτάει «ασπίδα» κατά των drones με εξοπλιστικό πρόγραμμα 1,68 δισεκ. δολαρίων

17/01/2026 - 10:05
Rafale
ΓΕΑ

Rafale στη Σαουδική Αραβία: Τα «γεράκια» της 332 «σφραγίζουν» την πλήρη επιχειρησιακή ωρίμανση με τη συμμετοχή στην «Spears of Victory»

17/01/2026 - 08:28
VSR700
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

VSR700: Η Γαλλία υπέγραψε σύμβαση για έξι drones για το Πολεμικό της Ναυτικό – Το 2028 η παράδοση

16/01/2026 - 17:45

Διαβάστε Επίσης

Βενεζουέλα: Η πρόεδρος Ροντρίγκες απομάκρυνε άνθρωπο «κλειδί» του Μαδούρο από την κυβέρνηση

ΗΠΑ: Προειδοποιούν για δυνητικά επικίνδυνες στρατιωτικές δραστηριότητες στο Μεξικό και στην κεντρική Αμερική

Τραμπ: Αυτά είναι τα μέλη του Συμβουλίου Ειρήνης για τη Γάζα – Ο Στρατηγός Τζάσπερς επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης

Κολομβία: Αποκτάει «ασπίδα» κατά των drones με εξοπλιστικό πρόγραμμα 1,68 δισεκ. δολαρίων

Ο Μερτς προειδοποιεί: Η Ευρώπη πρέπει να «χειραφετηθεί» – Οι ΗΠΑ ασκούν καθαρή πολιτική ισχύος

Ισημερινός: Αναπτύσσει 10.00 στρατιωτικούς κατά των καρτέλ ναρκωτικών – «Ή φυλακή ή θάνατος»

Τσαντ: Επτά νεκροί στρατιωτικοί μετά από μάχες με τους αντάρτες RSF του γειτονικού Σουδάν

Rafale στη Σαουδική Αραβία: Τα «γεράκια» της 332 «σφραγίζουν» την πλήρη επιχειρησιακή ωρίμανση με τη συμμετοχή στην «Spears of Victory»

Top News

Κόντρα της Μαρίας Καρυστιανού με τον δικηγόρο Σκαρίπα - Τι απαντάει η ίδια

Ναταλία Γερμανού: «Υπάρχει ζωή και χωρίς τηλεόραση, ο εχθρός της εκπομπής μου είναι ο τίτλος της»

Εξαφάνιση 16χρονης Λόρα: Στο μικροσκόπιο οι σχέσεις με τους γονείς της - Το σημείο «κλειδί» των ερευνών και τα 2 σενάρια που εξετάζουν οι αρχές

Καιρός: Χιόνια, βροχές και πολικό ψύχος «χτυπούν» την χώρα από σήμερα – Έρχεται νέο χαμηλό βαρομετρικό

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert