Oncilla: Οι Ουκρανοί παρέλαβαν νέο τεθωρακισμένο όχημα από δωρεά Πολωνών [vids]

Η Υπηρεσία Πληροφοριών του ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι παρέλαβε ακόμα ένα νέο τεθωρακισμένο όχημα τύπου Oncilla από την Πολωνία. ενώ εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Υπάρχουν ήδη 30 τέτοια οχήματα σε λειτουργία και έχουν πολύ καλές επιδόσεις στο πεδίο της μάχης, έχουν σώσει ζωές».

Το τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού τύπου Oncilla κατασκευάζεται από μια κοινοπραξία της πολωνικής εταιρείας Mista και της ουκρανικής εταιρείας Beryl Design Bureau. Έχει βασιστεί στο τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού τύπου Dozor-B και ήδη τους τελευταίους μήνες έχει εμφανιστεί σε αρκετά βίντεο Ουκρανών στρατιωτών.

Το τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού τύπου Oncilla είναι εξοπλισμένο με πολυβόλο των 12,7 χιλιοστών και ενσωματώνει συστήματα προστασίας, ενώ είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό απέναντι σε νάρκες ή αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Αξιωματούχοι και στελέχη της Υπηρεσίας Πληροφοριών του ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στους Πολωνούς και συγκεκριμένα την εταιρεία «Trans Select», η οποία συγκέντρωσε τα χρήματα για την προμήθεια του ΤΟΜΠ τύπου Oncilla και συναφούς στρατιωτικού εξοπλισμού και υλικού για τους Ουκρανούς στρατιωτικούς.

Δείτε σχετικό βίντεο που δημοσιεύθηκε: