Oniks: Η Ρωσία εκτόξευσε τους νέους της πυραύλους [vids]

Ένα παράκτιο αμυντικό σύστημα στην ρωσική Άπω Ανατολή πυροδότησε για πρώτη φορά του πυραύλους Oniks, τύπου cruise, οι οποίοι έχουν αναπτυχθεί για να τρυπούν τις αντιπυραυλικά συστήματα των πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ.

Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Κίνα έχουν δρομολογήσει προγράμματα για τα πυραυλικά συστήματά τους, όσο και για τα βλήματα που χρησιμοποιούνται σε αυτά, βάζοντας στόχο την ανάπτυξη υπερηχητικών ταχυτήτων και πιο συγκεκριμένα πέντε φορές την ταχύτητα του ήχου. Στο πλαίσιο αυτό, η Ρωσία έχει τρομερές βλέψεις για τον πιο καταστροφικό αντιπλοϊκό πύραυλό της, τον Oniks.

Την Παρασκευή, το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα υλικό από τις δοκιμές του συνδυασμένου αμυντικού συστήματος Bastion/Oniks, που έλαβαν χώρα στην Χουκότκα, μια μεγάλη περιοχή στην Άπω Ανατολή, που την υπερασπίζεται ο ρωσικός Στόλος του Ειρηνικού Ωκεανού.

Ο πύραυλος ταξίδεψε για περισσότερα από 200 χλμ, προτού πλήξει με επιτυχία το πλοίο στόχο. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, δεκάδες πλοία και αναγνωριστικά αεροσκάφη διασφάλισαν την ασφάλεια της στρατιωτικής άσκησης.

Το πλήρωμα του εκτοξευτή πυροδότησαν τον πύραυλο από μια απομονωμένη περιοχή, μετά από μακρά πορεία, προκειμένου να δοκιμαστεί η ικανότητα να πληγεί ο εχθρικός στόλος εντός εχθρικού περιβάλλοντος.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι πύραυλοι Oniks τύπου cruise έχουν αναπτυχθεί ευρέως σε απομακρυσμένα σημεία της Ρωσίας. Πέρσι, το οπλικό σύστημα δοκιμάστηκε για την ρωσική αρκτική περιοχή, κατά τη διάρκεια άσκησης από τον Βόρειο Στόλο, στη νήσο Κοτέλνι.

Δείτε το δεύτερο βίντεο:

Πηγή: Sputnik