«Ώρα μηδέν» για τα Rafale: Η συμβολική υποδοχή των μαχητικών στα «Γεράκια» της 332 Μοίρας

Με πανηγυρικούς  τόνους, παρουσία του Πρωθυπουργού, της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας θα πραγματοποιηθεί αύριο η υποδοχή των πρώτων έξι γαλλικών υπερσύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών Rafale στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα. Νωρίτερα, τα νέα αποκτήματα της Πολεμικής Αεροπορίας θα πετάξουν πάνω από την Ακρόπολη.

Τα Rafale αναμένεται να απογειωθούν από την Ίστρ, στη νότια Γαλλία, πριν τις 9 το πρωί και λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, θα «σκίσουν» τους αιθέρες και τον Αττικό ουρανό, πετώντας σε σχηματισμό πάνω από την Ακρόπολη.

Στη συνέχεια τα γαλλικά μαχητικά θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Τανάγρας, όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή υποδοχής. Στα πιλοτήρια των έξι γαλλικών μαχητικών θα βρίσκονται Έλληνες χειριστές, ενώ στα δύο διθέσια αεροσκάφη τους Έλληνες Αντισμηνάρχους και Επισμηναγούς χειριστές θα συνοδεύουν εκπαιδευτές της κατασκευάστριας εταιρίας.

Οι Έλληνες πιλότοι εκπαιδεύτηκαν το προηγούμενο διάστημα στη Γαλλία και οι δύο εξ’ αυτών θα εκπαιδεύσουν τους συναδέλφους τους στην 114 ΠΜ της Πολεμικής Αεροπορίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γαλλικές «ριπές ανέμου» θα ενταχθούν στην 332 Μοίρα, στην οποία υπηρετούν τα περίφημα Mirage 2000.