Osprey: Τα καθηλωμένα αμερικανικά αεροσκάφη επιστρέφουν στους αιθέρες με έγκριση του Πενταγώνου

Ο καθηλωμένος στόλος αεροσκαφών τύπου Osprey θα επανέλθει στους αιθέρες, αφού το αμερικανικό Πεντάγωνο θα άρει την απαγόρευση πτήσεων, μετά την έγκριση του Υπουργού Άμυνας, Λόιντ Όστιν, στα σχέδια των στρατιωτικών υπηρεσιών για την ασφαλή επιστροφή των πτητικών μέσων στις επιχείρησης, όπως δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Associated Press.

Οι αξιωματούχοι είπαν ότι η Διοίκηση Υποστήριξης Αεροπορίας Ναυτικού του U.S Navy. η οποία είχε δώσει την εντολή καθήλωσης των Osprey πριν από περίπου τρεις μήνες, αποφάσισε την επιστροφή του στόλου αεροσκαφών στις υπηρεσίες, μια διαδικασία στην οποία σημαντικό ρόλο έπαιξε και η θέση του Αμερικανού Υπουργού Άμυνας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Νοεμβρίου 2023, ένα V-22 Osprey συνετρίβη στην Ιαπωνία, με αποτέλεσμα οκτώ στελέχη της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας (AFSOC), ενώ τον Αύγουστο του 2023 τρεις Αμερικανοί πεζοναύτες σκοτώθηκαν ενώ πετούσαν με ένα MV-22B Osprey κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης στην Αυστραλία.

Σημειώνεται ότι τα πολλά θανατηφόρα δυστυχήματα, στα οποία ενεπλάκησαν αεροσκάφη του τύπου, έχουν θέσει επανειλημμένα υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία του κατά τη μακροχρόνια διαδικασία της ανάπτυξής του και αφότου τέθηκε σε υπηρεσία.

Με πληροφορίες από: Defense News / Φωτογραφία αρχείου