Ουκρανία: Η Ελλάδα στέλνει επιπλέον εξοπλισμό με δύο C-130

Εν πτήσει προς την Πολωνία βρίσκονται 2 μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 που αναχώρησαν σήμερα από την Ελλάδα μεταφέροντας νέο αμυντικό υλικό με τελικό προορισμό την Ουκρανία.

Η δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έμπρακτης αλληλεγγύης της Ελλάδος προς τον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό, κατόπιν κατευθύνσεων του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, και σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν μετά τη σύσκεψη (26/2/2022) υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Άμυνας πριν από λίγο απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο Ελευσίνας ένα C-130 τα οποία μεταφέρουν τυφέκια ,τύπου καλάσνικοφ. Τα C-130 θα προσγειωθούν στην Πολωνία και από εκεί το υλικό θα μεταφερθεί στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022, η Ελλάδα απέστειλε αμυντικό υλικό για τον στρατό και ανθρωπιστική βοήθεια για τον άμαχο πληθυσμό στην Ουκρανία, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου.

H Ελλάδα έστειλε αντιαρματικά όπλα ελαφρού, όπως εκτοξευτές LΑW ή τα ρωσικής προελεύσεως RPG-18, εκτοξευτές αντιαρματικών κατευθυνόμενων βλημάτων Milan και καλάσνικοφ.

Παράλληλα η Ελλάδα έστειλε αεροπορικώς μέσω της Πολωνίας ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία. Την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας συνόδευσε ο υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.