Ουκρανία: Νέο πακέτο βοήθειας από τις ΗΠΑ – Η Ισπανία στέλνει ακόμη δύο αντιαεροπορικά συστήματα Hawk

Σύστημα αεράμυνας Hawk

Η Ισπανία θα ενισχύσει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις με ακόμη δύο αντιαεροπορικά συστήματα Hawk, μετά την παράδοση τεσσάρων την προηγούμενη εβδομάδα, προκειμένου να τις βοηθήσει να αποκρούσουν τις ρωσικές επιθέσεις και να προστατεύσουν τις υποδομές της χώρας.

«Μπορώ να σας πω ότι θα σταλούν ακόμη δύο (αντιαεροπορικά συστήματα Hawk). Ανταποκρινόμαστε σε ένα πολύ συγκεκριμένο αίτημα από το ΝΑΤΟ και την Ουκρανία», δήλωσε η υπουργός Άμυνας της Ισπανίας Μαργαρίτα Ρόμπλες σε δημοσιογράφους.

Εκτός από τα δύο αμερικανικής κατασκευής αντιαεροπορικά συστήματα Hawk, η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία έξι αυτοκινούμενα πυροβόλα.

Τον προηγούμενο μήνα, η κυβέρνηση της Ουκρανίας απηύθυνε έκκληση στα μέλη του ΝΑΤΟ για περαιτέρω ενίσχυση ώστε να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις της Ρωσίας με πυραύλους και drones.

Νέο πακέτο βοήθειας από τις ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ θα στείλουν επιπλέον 400 εκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι σήμερα, εν μέσω ανησυχιών ότι η οικονομική βοήθεια για τον πόλεμο κατά της Ρωσίας θα μπορούσε να μειωθεί αν οι Ρεπουμπλικάνοι πάρουν τον έλεγχο του Κογκρέσου.

Το πακέτο βοήθειας περιέχει μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών και, για πρώτη φορά, φορητά συστήματα αεράμυνας Avenger, αλλά και Stinger. Επίσης, περιλαμβάνονται πυρομαχικά για τα συστήματα πυροβολικού HIMARS και πύραυλοι για το αντιαεροπορικό σύστημα εδάφους-αέρος Hawk που παρέχει η Ισπανία.

Με πληροφορίες από: PBS / ΑΠΕ – ΜΠΕ