«Παιχνίδια» εξοπλισμών και η δυσαρέσκεια προς «πρεσβεία ευρωπαϊκής χώρας» για τους «αντιπροσώπους»

Στην “ποδιά” της “χρεωκοπημένης” Ελλάδα κάποιοι εξακολουθούν να “σφάζονται” για τους εξοπλισμούς της. Είναι προφανές το τελευταίο διάστημα ότι ένας υπόγειος πόλεμος συμφερόντων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη . Η αφορμή ήταν η τελειωμένη διαδικαστικά απόφαση για την ανακατασκευή των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας αλλά η αιτία όπως όλα δείχνουν είναι αυτά που αναμένονται. Όπως για παράδειγμα ο εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών τρίτης γενιάς της ΠΑ. Τα οποία ως γνωστόν είναι και αμερικανικά και γαλλικά.

Αν το οικονομικό θέμα της χώρας μπει σ΄ ένα δρόμο είναι όχι απλά δεδομένο ,αλλά επιβεβλημένο να υπάρξει “συμμάζεμα-αστραπή” σε κρίσιμους τομείς του οπλοστασίου μας. Αυτό όσο κι αν ακούγεται “παράφωνο” σ΄ ένα μέρος της κοινής γνώμης είναι αδιαπραγμάτευτο, εκτός αν υπάρχει απόφαση …να παραδοθούμε.

Ο πόλεμος που βρίσκεται σε εξέλιξη έχει προκαλέσει “μαζικά πυρά” προς την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και ειδικά στην αριστερή του πτέρυγα. Η δυσαρέσκεια της ηγεσίας είναι δεδομένη και μάλιστα από κορυφαίο αξιωματούχο του ΥΠΕΘΑ εκφράστηκε με ξεκάθαρο τρόπο προς διπλωμάτη πρεσβείας μεγάλης ευρωπαϊκής χώρας . Η δυσαρέσκεια δεν στρεφόταν ούτε προς την πρεσβεία,ούτε προς την χώρα, αλλά προς “αντιπροσώπους” οι οποίοι υποτίθεται τουλάχιστον ότι εξυπηρετούν συμφέροντα μεγάλων ευρωπαϊκών αμυντικών βιομηχανιών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν και κυκλοφορούν αυτοί θεωρούνται υπεύθυνοι για την προσπάθεια δημιουργίας κλίματος “σκανδαλολογίας”. Η απάντηση που δόθηκε από τον διπλωμάτη ικανοποίησε εν μέρει τουλάχιστον το ΥΠΕΘΑ αφού αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τους “αντιπροσώπους”. Όχι βέβαια ότι η απάντησή του θεωρείται ειλικρινής, αλλά τουλάχιστον έδειξε διάθεση να βάλει “πάγο” σ΄ όλο αυτό το νοσηρό κλίμα των τελευταίων εβδομάδων.

Σκάνδαλα στον χώρο των εξοπλισμών είχαμε πάρα πολλά. Και αρκετά ευτυχώς πήραν το δρόμο της δικαιοσύνης. Κι όπως αυτές τις ημέρες διαπιστώνουμε όλοι ακολουθούν κι άλλες πολλές . Άλλο όμως η κάθαρση που όλοι αναμένουμε κι άλλο να χρησιμοποιείτε αυτή ως “απειλή” ακόμη και για τα αυτονόητα που πρέπει να γίνουν για τον εξοπλισμό της χώρας . Ακόμη χειρότερα όταν αυτή η απειλή χρησιμοποιείτε όχι για να “προστατεύσει” τις ΕΔ από λανθασμένες αποφάσεις, αλλά για να εξυπηρετήσει άλλες σκοπιμότητες,ακόμη και επιχειρηματικά συμφέροντα .

Όσοι έχουν την παραμικρή αμφιβολία γι΄ αυτό ας ξαναδιαβάσουν την εκπληκτική ομιλία του Ταξίαρχου από το ΓΕΕΘΑ που δημοσίευσε το Onalert.gr για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των εξοπλισμών. Τα λέει ΟΛΑ.

Διαβάστε ακόμη:

Ταξίαρχος του ΓΕΕΘΑ μας «βάζει τα γυαλιά»! Ομιλία κεραυνός για διαφάνεια και εξοπλισμούς


Ποιος είναι ο «καρκίνος» των Ενόπλων Δυνάμεων;