Πάμε για αναβάθμιση Mirage 2000; Απόφαση του ΑΑΣ και επίσκεψη Βίτσα φτιάχνουν σενάρια

Ιδιαίτερα εξωστρεφής ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας και με την ιδιωτική αμυντική βιομηχανία. Κι αυτό όπως έχουμε ξαναγράψει είναι θετικότατο. Οι εποχές που γραμματείς υπουργών απαντούσαν ότι “ο κ.υπουργός δεν συναντά επιχειρηματίες”,ελπίζουμε ότι αποτελούν οριστικά παρελθόν.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Miltech Hellas S.A. στο Κορωπί.

Στην διάρκεια της επίσκεψης ενημερώθηκε από τη διοίκηση της επιχείρησης για τις παραγωγικές της δυνατότητες και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της .

Η επίσκεψη στην συγκεκριμένη εταιρεία η οποία έχει σχέσεις με την γαλλική αμυντική βιομηχανία αναζωπύρωσε τα σενάρια για αναβάθμιση αριθμού αεροσκαφών Mirage 2000 της ΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onalert.gr το θέμα εξετάστηκε στην πρώτη συνεδρίαση του Ανωτάτου Αεροπορικού Συμβουλίου ,όπου ελήφθη και σχετική απόφαση. Η οποία αναφέρει ότι είναι αναγκαία η αναβάθμιση. Το κόστος ,όπως τουλάχιστον υπολογίστηκε είναι “αλμυρό”.

Η επόμενη μεγάλη “εξοπλιστική μάχη” θα έχει να κάνει ακριβώς μ΄ αυτά τα θέματα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμών. Γιατί και τα F-16 και τα Mirage 2000 πρέπει να εκσυγχρονιστούν.

Το πρόβλημα είναι ότι …ο κουμπαράς δεν έχει αρκετά χρήματα.