Παναγιωτόπουλος καλεί αμυντική βιομηχανία. Και ιδιώτες

Τις επόμενες μέρες, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, προτίθεται να ξεκινήσει επαφές με τους Συλλόγους των εταιρειών της Αμυντικής και Στρατιωτικής Βιομηχανίας, προκειμένου να ενισχυθεί η εξωστρέφεια του κλάδου και οι εξαγωγές του σε άλλες χώρες. 

Αυτό, είχε πει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στην ομιλία του, στο πλαίσιο του Συνεδρίου Exposec-Defenseworld 2013, που διοργανώθηκε στην Αθήνα 3 και 4 Απριλίου, όπου τόνισε χαρακτηριστικά:

«Στην Ελλάδα έχουμε υποδομές, ναυπηγεία από τα καλύτερα στην Ευρώπη, σημαντικές ιδιωτικές Μονάδες και Στρατιωτικές Βιομηχανίες, οι οποίες ίσως είχαν κακομάθει στους φουσκωμένους προϋπολογισμούς.
Τώρα πρέπει να βοηθήσουμε να απενοχοποιηθεί αυτός ο τομέας και να αποκτήσει την εξωστρέφεια που πρέπει. Χρειάζεται να ομονοήσουμε και να σταματήσουμε τους μικρούς, “εμφυλίους πολέμους”, ώστε να μη μαχόμαστε αλλήλους, προκειμένου να προβάλλουμε και να πουλήσουμε ανταγωνιστικά προϊόντα στις 4 άκρες της γης.
Εγώ προσωπικά συμπαραστάτης, θα καλέσω τον ιδιωτικό τομέα να κάνει ακόμα και παρουσιάσεις στο ΥΠΕΘΑ σε ξένους πρέσβεις χωρών που πιθανόν θα ενδιαφέρονται, με στόχο την απενοχοποίηση του Κλάδου και την προβολή και πώληση προϊόντων στα οποία είμαστε ανταγωνιστικοί».

Ελπίζουμε να προχωρήσει και λειτουργήσει.