Pantsir-S1: Η Ινδία αποκτά τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας – Συμφωνία για συμπαραγωγή

Η ινδική εταιρεία Bharat Dynamics Limited ανακοίνωσε ότι υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με τη ρωσική Rosoboronexport για τη συμπαραγωγή των Pantsir.

Onalert Newsroom
Pantsir

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ινδία θα αναπτύξει από κοινού με τη Ρωσία το σύστημα αεράμυνας μικρής εμβέλειας Pantsir-S1 (Ονομασία ΝΑΤΟ SA-22 Greyhound).

Η ινδική εταιρεία Bharat Dynamics Limited ανακοίνωσε ότι υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με τη ρωσική Rosoboronexport για τη συμπαραγωγή των Pantsir.

«Η Bharat Dynamics Limited και η Rosoboronexport (ROE), συνήψαν Μνημόνιο Συνεννόησης για συνεργασία σε παραλλαγές πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας Pantsir», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ινδικής εταιρείας.

Η Ινδία ήδη διαθέτει το ρωσικό σύστημα S-400 Triumpf, το oποίο διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στο πολυεπίπεδο δίκτυο αεράμυνας της Ινδίας. Τα Pantsir, τα οποία θα λειτουργούν συνδυαστικά με τα S-400, θα χρησιμοποιηθούν για την προστασία ζωτικής σημασίας υποδομών, όπως στρατιωτικές βάσεις και κέντρα διοίκησης, από διάφορες εναέριες απειλές.

Pantsir

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κάθε σύστημα κοστίζει περίπου 15 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Ρωσία έχει επιταχύνει την παραγωγή αυτών των συστημάτων για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση και ενώ αναπτύσσονται συνεχώς νέες εκδόσεις.

Ο πύραυλος Pantsir-S έχει βεληνεκές από 1 έως 12 χιλιόμετρα και είναι ικανός να εξουδετερώνει γρήγορα κινούμενους εναέριους στόχους, όπως drones, ελικόπτερα και πυραύλους κρουζ, σε διαφορετικές αποστάσεις.

Μερικές από τις χώρες που έχουν αναπτύξει το Pantsir-S1, πέρα από τη Ρωσία, είναι η Αλγερία, το Ιράν, το Ιράκ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πηγή: India Today / Φωτογραφίες αρχείου Reuters

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκτόξευση πυραύλου Pralay της Ινδίας
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Pralay: Επιτυχής δοκιμή για τον ινδικό βαλλιστικό πύραυλο – Στα 500 χιλιόμετρα η εμβέλεια

Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο αξιολόγησης από τον ινδικό στρατό πριν από την ένταξη του συστήματος σε υπηρεσία, όπως επιβεβαίωσε ο Ινδός υπουργός Άμυνας