Πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια τα κέρδη της αμυντικής βιομηχανίας της Ρωσίας

Είναι γνωστό ότι η αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας έχει ξεκάθαρο γνώμονα τις εξαγωγές στη διεθνή αγορά, κάτι που αποτελεί πρόσφορο έδαφος για τα οπλικά συστήματα που κατασκευάζει, παράγει και αναπτύσσει, όπως στη Μέση Ανατολή, με τους αγοραστές να παίρνουν «μια γεύση» από τη δράση τους σε πραγματικές συνθήκες μάχης.

Αυτό όμως που δεν ήταν γνωστό, μέχρι σήμερα, ήταν τα κέρδη από αυτές τις εξαγωγές, με τη Ρωσία να βρίσκεται στη 2η θέση στη διεθνή κατάταξη εξαγωγών οπλικών συστημάτων. Την απάντηση έδωσε σήμερα ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Στρατιωτική-Τεχνική Συνεργασία.

«Η Ρωσία πωλεί ετησίως οπλικά συστήματα» αξίας 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών, δήλωσε ο Ντμίτρι Σγουγιάεφ στο κανάλι NTV πριν από λίγες ώρες.

«Κατά τα τελευταία τρία χρόνια, ο ετήσιος όγκος πωλήσεων ήταν περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια. Το χαρτοφυλάκιο παραγγελιών είναι σχεδόν το ίδιο», προσέθεσε στη συνέχεια.

Τέλος, το υψηλόβαθμο στέλεχος σημείωσε ότι «τα κύρια προϊόντα εξαγωγών, τα οποία αποτελούν πάνω από το 50% του συνόλου, είναι αεροναυτικός εξοπλισμός».

Πηγή: TASS