Patriot: Η Raytheon αυξάνει την παραγωγή συστημάτων αεράμυνας – Άλλα πέντε θα σταλούν στην Ουκρανία

Η Raytheon, η κατασκευάστρια εταιρεία των Patriot, σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή των σύγχρονων συστημάτων αεράμυνας της με υψηλή ζήτηση στην Ουκρανία και την Ευρώπη.

Η Raytheon είναι έτοιμη να αυξήσει την παραγωγή Patriot σε 12 συστήματα ετησίως, δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Greg Hayes, στη Wall Street Journal.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Hayes, η Raytheon σχεδιάζει να προμηθεύσει στην Ουκρανία άλλα πέντε συστήματα μέχρι το τέλος του επόμενου έτους. «Μας εξέπληξε πολύ η αποτελεσματικότητά του στο πεδίο της μάχης», δήλωσε χαρακτηριστικά για το αμερικανικό σύστημα, το οποίο, μαζί με άλλα συστήματα αεράμυνας, βοηθά στην αναχαίτιση σχεδόν του 90% των ρωσικών στόχων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουκρανία «προσάρμοσε το λογισμικό του συστήματος αεράμυνας Patriot έτσι ώστε να μπορεί να παρακολουθεί και να καταστρέφει υπερηχητικούς πυραύλους που πετούσαν δύο φορές πιο γρήγορα από ό,τι είχε σχεδιαστεί».

Διαβάστε επίσης: Η Ουκρανία «πιέζει» την Ισπανία να της παραδώσει τα δικά της Patriot – Γιατί βάζει «εμπόδια» ο Ερντογάν

Το Patriot (Phased Array Tracking Radar for Intercept on Target) είναι ένα σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας εδάφους-αέρος που κατασκευάστηκε από την Raytheon Technologies Corp. και θεωρείται ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα αεράμυνας στο οπλοστάσιο των ΗΠΑ.

Η Raytheon έχει κατασκευάσει περισσότερα από 240 συστήματα Patriot και χρησιμοποιούνται επί του παρόντος από 18 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών. Το σύστημα έχει μεγάλη ζήτηση στη Μέση Ανατολή λόγω της απειλής που θέτει το Ιράν για την περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας από τις ΗΠΑ προς την Ουκρανία περιείχε πρόσθετα πυρομαχικά για τα συστήματα αεράμυνας Patriot.

Με πληροφορίες από: Defence Blog / Φωτογραφία αρχείου Reuters