Patriot: «Τύμπανα» πολέμου χτυπούν στη Ταιβάν με «εξωφρενική» αγορά πυραυλικών συστημάτων

«Τύμπανα» πολέμου χτυπούν στην Ταϊβάν, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες και δημοσιεύματα από τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, η Πολεμική Αεροπορία αναμένεται να αγοράσει και να εντάξει στο οπλοστάσιο της έναν εξωφρενικό αριθμό πυραυλικών συστημάτων Patriot από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Η απειλή της Κίνας έχει «τρομάξει» την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ταιβάν, η οποία είδε πως η αεροπορική άμυνα από τον τεράστιο στόλο μαχητικών και βομβαρδιστικών αεροσκαφών της Κίνας , μπορεί να αντιμετωπιστεί με ένα «τείχος» αεροπορικής άμυνας από πυραύλους Patriot.

Σύμφωνα με πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης της χώρας, ο προϋπολογισμός για το 2021 προβλέπει την αγορά 300 πυραυλικών συστημάτων Patriot από τις ΗΠΑ, σε μια χρονική συγκυρία όπου οι προκλήσεις των κινεζικών μαχητικών αεροσκαφών έχουν αυξηθεί, δίχως ωστόσο να γίνονται γνωστές περαιτέρω πληροφορίες για τη συμφωνία.

Η Πολεμική Αεροπορία της Ταϊβάν είχε ζητήσει εδώ και πολύ καιρό την απόκτηση των πυραύλων Patriot, ωστόσο η Ουάσινγκτον ήταν επιφυλακτική, διότι δεν εκτιμούσε ότι η Ταϊβάν θα μπορούσε να διαθέσει το ανάλογο μπάτζετ για την αγορά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν προχωρήσει τελικά η συμφωνία απόκτησης των πυραύλων, τότε η Πολεμική Αεροπορία της Ταϊβάν θα διαθέτει στο οπλοστάσιο της 650 πυραυλικά συστήματα αεροπορικής άμυνας Patriot μέχρι το 2027.

Με πληροφορίες από: Eurasian Times / Φωτογραφία αρχείου