Pinaka Mk-I: Η «απάντηση» της Ινδίας στο Πακιστάν – Νέα εκτόξευση του προηγμένου πυραυλικού συστήματος [pics]

Μια νέα έκδοση του πυραυλικού συστήματος Pinaka Mk-I δοκιμάστηκε με επιτυχία από τον Ινδικό Στρατό στα πεδία βολής Pokhran, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας σήμερα Σάββατο.

Περίπου 24 πυραυλικά συστήματα Pinaka Mk-I (Enhanced) Rocket Systems (EPRS) εκτοξεύτηκαν το τελευταίο δεκαπενθήμερο και τα όπλα πληρούσαν την απαιτούμενη ακρίβεια και συνέπεια, ανέφερε. Το EPRS είναι η αναβαθμισμένη έκδοση της παραλλαγής Pinaka που βρίσκεται σε υπηρεσία με τον Ινδικό Στρατό την τελευταία δεκαετία.

Το υπουργείο είπε ότι το σύστημα πυραύλων έχει αναβαθμιστεί με προηγμένες τεχνολογίες που ενισχύουν το βεληνεκές ώστε να ανταποκρίνεται στις αναδυόμενες απαιτήσεις.

«Τα συστήματα πυραύλων Pinaka Mk-I (Enhanced) Rocket System (EPRS) και Pinaka Area Denial Munition (ADM) δοκιμάστηκαν επιτυχώς από τον Οργανισμό Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης (DRDO) και τον Ινδικό Στρατό στα πεδία βολής Pokhran», ανέφερε το υπουργείο σε δήλωσή του.

Το πυραυλικό σύστημα Pinaka αναπτύχθηκε από το Armament Research and Development Establishment, Pune, με την υποστήριξη του High Energy Materials Research Laboratory, ένα άλλο εργαστήριο του Ινδικού στρατού με έδρα την Πούνε.

Αφού διαπιστώθηκε η αποτελεσματικότητα απόδοσης της έκδοσης βελτιωμένης εμβέλειας του Pinaka, η τεχνολογία μεταφέρθηκε στην Munitions India Limited (MIL) και την Economic Explosives Limited, Nagpur.

Nωρίτερα σήμερα, το Πακιστάν ανακοίνωσε και αυτό ότι πραγματοποίησε με επιτυχία δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου. Το Πακιστάν πραγματοποίησε μια επιτυχημένη δοκιμή του βαλλιστικού πυραύλου εδάφους-εδάφους Shaheen-III. 

Με πληροφορίες από: Τhe Hindu / Φωτογραφία Twitter