Ποιο εμπάργκο; Η Γερμανία κάνει «χρυσές» δουλειές με όπλα στην Τουρκία!

Οι αιχμηρές δηλώσεις και οι χαρακτηρισμοί της Γερμανικής κυβέρνησης ενάντια στην απόφαση της Τουρκίας να εισβάλει στη Συρία δεν φαίνεται να έχουν καμία αξία καθώς την ίδια ώρα η αμυντική βιομηχανία της χώρας «θησαυρίζει» πουλώντας όπλα στον τουρκικό στρατό!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Γερμανικής Bild, οι γερμανικές εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία το 2019 ήταν δύο φορές περισσότερο από ότι το 2018, αν και εφαρμόστηκε μερικό εμπάργκο τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους.

Με βάση απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας σε αίτημα της αντιπολίτευσης, η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε 58 περιπτώσεις για εξαγωγή το 2018, με συνολική αξία €12,9 εκατομμύρια. Το 2019 εγκρίθηκαν 187 περιπτώσεις, με συνολική αξία €31,6 εκατομμύρια.

Οι επιδόσεις για το 2019 θα ήταν υψηλότερες, αν δεν γινόταν η τουρκική εισβολή στη ΒΑ Συρία. Αντιδρώντας σε αυτήν, η Γερμανία αποφάσισε να μην επιτρέψει την παράδοση όπλων και λοιπού στρατιωτικού εξοπλισμού που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στη Συρία, ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίστηκε…

Μετά την κήρυξη του πολέμου στη Συρία ο τουρκικός στρατός παρέλαβε από τη Γερμανία εξοπλισμό αξίας  €3,1 εκατομμυρίων.

Με πληροφορίες από: Bild