Ποιο πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων καθυστερεί σκανδαλωδώς πλέον! Τι γίνεται με το ΕΣΕΕΘΑ

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η σύμβαση για την υλοποίηση του Ενοποιημένου Συστήματος Επικοινωνιών Εθνικής Άμυνας (ΕΣΕΕΘΑ) αν και έχει υπογραφεί εδώ και ένα χρόνο , μέχρι σήμερα βρίσκεται στο σημείο μηδέν.

Η υλοποίηση του έργου καθυστερεί δραματικά και οι νατοϊκές πιστώσεις κινδυνεύουν να χαθούν! Την ίδια ώρα ετησίως επιβαρυνόμαστε με εκατομμύρια για τηλεπικοινωνιακα τελη στον ιδιωτικοποιημενο ΟΤΕ με οτι αυτο συνεπαγεται σε επιχειρησιακα-απορρητα θεματα των Ενοπλων Δυναμεων. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι η ανάδοχος εταιρεία δρομολογεί λύση ώστε ο ΟΤΕ να γίνει υπεργολάβος του έργου! Αυτό είναι ο ορισμός του παράδοξου, αφού σκοπος της υλοποιησης του συγκεκριμενου προγραμματος ηταν η απεμπλοκη απο τον ΟΤΕ και η δημιουργια αυτονομου δικτυου επικοινωνιων των Ενοπλων Δυναμεων.

Σημειωτεον οτι το ΥΠΕΘΑ συμμετειχε στην υλοποιηση του εργου υποδομης με ποσοστο 40 % και το ερώτημα είναι ποιο ειναι το ανταποδοτικο οφελος απο τον ιδιωτικοποιημενο ΟΤΕ μεχρι σημερα . Το ΥΠΕΘΑ αντιμετωπιζεται σαν ενας απλος συνδρομητης.
Καιρός να ασχοληθεί κάποιος από “ψηλά” στο ΥΠΕΘΑ με το θέμα…