Ποιοι «ξαναζεσταίνουν» την προμήθεια ρωσικών τεθωρακισμένων

Για γέλια και για κλάμματα και πάντως σίγουρα για να προκαλούν απόγνωση είναι τα όσα προσπαθούν να παρουσιαστούν από κυβερνητικές πηγές ως “διπλωματία των εξοπλισμών”. Η ελληνική κυβέρνηση ακολουθεί πιστά το αποτυχημένο αλλά και πανάκριβο για τους Έλληνες φορολογούμενους μοντέλο της δήθεν διπλωματίας με “δόλωμα” τα εξοπλιστικά προγράμματα. Κι αν αυτά μπορεί να είχαν κάποια βάση -που τελικά δεν είχαν- σε άλλες εποχές, τώρα μέσα στη δίνη της κρίσης ακούγονται τουλάχιστον παράδοξα.

Σύμφωνα λοιπόν με “διαρροές” και πληροφορίες ο ΥΕΘΑ που ετοιμάζεται να πάει Μόσχα προς το τέλος Μαίου θα μεταφέρει πρόταση για να συζητηθεί το ενδεχόμενο προμήθειας 100 τεθωρακισμένων οχημάτων BMP-3. Αν οι Ρώσοι δουν θετικά την ελληνική πρόταση, τότε λένε οι ίδιες πληροφορίες το θέμα θα τεθεί στην ατζέντα της συνάντησης Σαμαρά-Πούτιν!

Οι Ρώσοι ήθελαν να μας πουλήσουν 400 τεθωρακισμένα με το κόστος να ξεκινά από 2 δις και να …πέφτει μέχρι το 1,2 δις. Και μετά ήρθε το ΔΝΤ.

Μπορεί στα σοβαρά ελληνική κυβέρνηση αυτή τη στιγμή να συζητήσει τέτοιο θέμα για να ικανοποιήσει υποτίθεται τους Ρώσους; Αυτό είναι που “καίει” τη Μόσχα ή μήπως είχε πολύ πιο σημαντικά ζητήματα για τα οποία περίμενε και περιμένει από την Αθήνα να πάρει θέση και να εκφράσει άποψη.

Και βέβαια επειδή όλοι μας ξεχνάμε το πιο σημαντικό. Οι στρατιωτικοί έχουν εκφράσει την άποψή τους για τα συγκεκριμένα τεθωρακισμένα και ήταν σαφώς αρνητική. Θα το λάβει υπ΄ όψιν της η κυβέρνηση αν υποθέσουμε ότι έχουν βάση οι πληροφορίες περί BMP-3 ή θα αγνοήσει επιδεικτικά για άλλη μια φορά αυτούς που θεωρητικά τουλάχιστον πρέπει να έχουν άποψη;

Και τέλος, για να επαναφέρουμε και το ζήτημα των “σιωπηλών” στρατιωτικών θα έχει ενδιαφέρον να ακούσουμε τι θα πει η στρατιωτική ηγεσία σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αρκεί βέβαια να αποφασίσει να ακουστεί. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΙΝΤΕΟ! Ρωσικό άρμα μάχης βγήκε σε …αυτοκινητόδρομο!

ΒΙΝΤΕΟ: Το T 90S στην έκθεση IDEX 2013

Ο Ρώσος εξολοθρευτής στο Άμπου Ντάμπι