Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικά UAV έπληξαν την περιοχή της Οδησσού

Δύο τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) της Ρωσίας έπληξαν στρατιωτικούς στόχους στην περιφέρεια της Οδησσού, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη πυρκαγιά και πυροδότηση πυρομαχικών, ανακοίνωσε η διοίκηση του νότιου τομέα των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων σήμερα.

«Εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς και της εκπυρσοκρότησης πυρομαχικών, οργανώθηκε εκκένωση του άμαχου πληθυσμού» στην περιοχή, ανέφερε η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση μέσω Telegram. Με βάση τα «προκαταρκτικά» δεδομένα, «δεν υπήρξαν απώλειες», κατά την ίδια πηγή.

Την Παρασκευή ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι κατέρριψε τουλάχιστον επτά τέτοια αεροσκάφη τύπου Shahed-136 και Mohajer-6, στην ίδια περιοχή. Η κυβέρνηση αποφάσισε σε αντίποινα να αφαιρέσει τη διαπίστευση του Ιρανού πρεσβευτή και να «μειώσει σημαντικά» τον αριθμό του διπλωματικού προσωπικού της ιρανικής πρεσβείας στο Κίεβο. Η Τεχεράνη από την πλευρά της είπε ότι η απόφαση των Ουκρανών «στηρίζεται σε αβάσιμες πληροφορίες, τις οποίες διαδίδει η προπαγάνδα των ξένων μέσων ενημέρωσης» σε βάρος του Ιράν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters