Νέα δομή και προγράμματα 17 εκατομμυρίων ευρώ στο ΚΥΣΕΑ

 Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στις 13.30  στην οποία όπως λένε οι πληροφορίες θα συζητηθούν η νέα δομή δυνάμεων αλλά και  προγράμματα που έχουν να κάνουν με την συντήρηση και την προμήθεια ανταλλακτικών ύψους 17 εκατομμυρίων ευρώ. 

Οι ανάγκες που υπάρχουν στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι τεράστιες και ξεπερνούν βέβαια κατά πολύ τέτοια μεγέθη.

Μια σειρά οπλικών συστημάτων τα οποία αγοράστηκαν χωρίς καμία απολύτως πρόνοια για την συντήρησή τους παραμένουν επί της ουσίας ανενεργά. Χρήματα ασφαλώς είναι δύσκολο να βρεθούν αλλά από την άλλη είναι και αδιανόητο να αφήνουμε στην τύχη τους όσα με αγοράσαμε ,τις περισσότερες φορές και υπερτιμολογημένα. Το τελευταίο και πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η υπόθεση των ελικοπτέρων Apache τα οποία μετά την απροθυμία μας να τα εκσυγχρονίσουμε, έχουν επί της ουσίας παραμείνει χωρίς τεχνική υποστήριξη.

Με χίλια ζόρια κάποιες αποφάσεις φαίνεται ότι σήμερα θα ληφθούν. Αλλά με τους ρυθμούς που κινούνται κάποιοι στο ΥΕΘΑ και με δεδομένες τις αγκυλώσεις που παρουσιάζει η Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών, οι ελπίδες ότι θα υπάρξει «επανεκκίνηση» στον χώρο της ΄Αμυνας με στόχο την άρτια επιχειρησιακή λειτουργία των ΕΔ μοιάζει …όνειρο μακρυνό.