Project 20386: Νέα «αναβάθμιση» για τις ρωσικές stealth κορβέτες

Οι κορβέτες τύπου Project 20386 που βρίσκονται υπό κατασκευή και αναμένεται να ενισχύσουν το «οπλοστάσιο» του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, πρόκειται να περάσουν ένα ακόμα στάδιο αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, αξιωματούχοι που εργάζονται στην παραγωγή των πολεμικών πλοίων, έκαναν γνωστό ότι θα αναβαθμιστούν τα κατασκευαστικά στοιχεία των ρωσικών κορβετών, οι οποίες διαθέτουν stealth χαρακτηριστικά.

Όπως δήλωσε στο πρακτορείο TASS, πηγή εντός της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας, οι ρωσικές κορβέτες Project 20386 αναμένεται να ενσωματώσουν μια προηγμένη υπερκατασκευή από πολυμερή συνθετικά υλικά, που θα είναι κατά 15% πιο ελαφριά από τις υπερκατασκευές που υπάρχουν στις παλαιότερες ρωσικές κορβέτες.

Η συγκεκριμένη υπερκατασκευή σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε από ερευνητές του Κρατικού Επιστημονικού Κέντρου Krylov και θα συνδέεται με το κύτος του πολεμικού πλοίου και πιο συγκεκριμένα το τμήμα που εκτείνεται από πλευρά σε πλευρά καλύπτοντας σε μήκος ένα μέρος του καταστρώματος, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η κορβέτα θα είναι εξοπλισμένη με πυραύλους cruise τύπου Kalibr.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι πληροφορίες, η εν λόγω υπερκατασκευή θα αναβαθμίσει τις δυνατότητες του πλοίου, ενώ θα είναι σε θέση να ενισχύσει και να βελτιώσει τα stealth χαρακτηριστικά που διαθέτει της κορβέτας, η οποία ενώ καθελκύστηκε το 2016, αναμένεται να ενταχθεί ως πλήρως λειτουργική και επιχειρησιακή στο ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό ,το 2022.

Πηγή: TASS