Πρώτη φορά «επί Αριστεράς» οι εργαζόμενοι του Σκαραμαγκά αποκλείουν το ΥΠΕΘΑ

“Πρώτη φορά αριστερά” ή μάλλον πρώτη φορά “επί αριστεράς”, οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά μπροστά στην πύλη του ΥΠΕΘΑ. Αφού συμπλήρωσαν δύο μήνες απλήρωτοι και εφόσον δεν έχουν καμία επίσημη ενημέρωση για τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με την τύχη των Ναυπηγείων αλλά και του τελευταίου υποβρυχίου 214, οι εργαζόμενοι κάνουν μία ακόμη διαμαρτυρία, έξω από το ΥΠΕΘΑ,στη λεωφόρο Μεσογείων. Σε τι ελπίζουν;

Πρώτα απ΄ όλα σε μια επίσημη συνάντηση με κάποιον από την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ ο οποίος θα μπορεί να τους δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για το “που πάνε” τα Ναυπηγεία.

Υπενθυμίζουμε ότι το κονδύλι για την ολοκλήρωση του ΚΑΤΣΩΝΗ υπάρχει. Αλλά μέχρι στιγμής δεν υπογράφεται η απελευθέρωση χρημάτων για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι αλλά και να παραγγελθούν τα απαραίτητα υλικά για την ολοκλήρωση του υποβρυχίου.

Η φωτογραφία που ακολουθεί δεν είναι και τόσο παλιά. Είναι από επίσκεψη του σημερινού πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.Μαζί ήταν και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.Αντιπολίτευση τότε.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι είναι άλλου είδους “επιχείρηση” η διερεύνηση των όσων έγιναν ή δεν έγιναν για την παραγγελία και ναυπήγηση των υποβρυχίων. Και άλλο πράγμα η σωτηρία των Ναυπηγείων και η προστασία των εργαζομένων.

Όσο για τη τρίτη φωτογραφία; Ελπίζουμε ότι δεν θα αντικρύσουν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι απέναντί τους …κομάντος όπως σε παλιότερες συγκεντρώσεις. Ήταν από τις ατυχέστατες «εμπνεύσεις» των τελευταίων ετών.

Διαβάστε ακόμη:

Περιμένουν τον Καμμένο στον Σκαραμαγκά μετά από τη Νέα Υόρκη οι εργαζόμενοι – ΒΙΝΤΕΟ