PULS: «Έπεσαν οι υπογραφές» για τα ισραηλινά συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών στην Ολλανδία

Η Ολλανδία υπέγραψε χθες, Πέμπτη 18 Μαΐου 2023, μια σύμβαση ύψους 305 εκατομμυρίων δολαρίων με την ισραηλινή εταιρεία Elbit Systems για την προμήθεια συστημάτων πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων τύπου Precise & Universal Launching System (PULS).

«Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία εξαγωγών άμυνας από κυβέρνηση σε κυβέρνηση που υπογράφηκε μεταξύ Ισραήλ και Ολλανδίας και μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες που υπογράφηκαν μεταξύ του Ισραήλ και μιας ευρωπαϊκής χώρας τα τελευταία χρόνια», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, η Elbit Systems θα προμηθεύσει 20 πυραυλικά συστήματα πυροβολικού PULS, σε βάθος πέντε ετών, ενσωματωμένα στην επιλεγμένη πλατφόρμα COMMIT, καθώς και πυραύλους διαφόρων βεληνεκών και υπηρεσίες εκπαίδευσης και υποστήριξης.

Διαβάστε επίσης: Puls: Γιατί η Ολλανδία αγοράζει τους ισραηλινούς πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων ; [pics, vid]

Το σύστημα PULS υποστηρίζει την εκτόξευση ρουκετών ελεύθερης πτήσης και κατευθυνόμενων ρουκετών και βλημάτων ακριβείας με βεληνεκές που κυμαίνεται από 12 χιλιόμετρα έως και 300 χιλιόμετρα.

«Ευχαριστώ τα Υπουργεία Άμυνας του Ισραήλ και της Ολλανδίας για αυτήν την πρωτοποριακή συμφωνία. Η απόκτηση του συστήματος PULS θα ενισχύσει την ικανότητα του Βασιλικού Στρατού της Ολλανδίας να παρέχει αποτελεσματική έμμεση υποστήριξη πυρός. Θα παρέχει επίσης διαλειτουργικότητα με πελάτες του ΝΑΤΟ που έχουν αποκτήσει αυτά τα συστήματα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Elbit Systems.