Puma: Νέα ελικόπτερα μετά από 20 χρόνια για τις βρετανικές δυνάμεις στην Κύπρο – Αντικατέστησαν τα Griffin [pics,vid]

Τρία νέα ελικόπτερα Puma μπήκαν και επίσημα σε υπηρεσία με τις Βρετανικές Δυνάμεις στην Κύπρο, για να επιχειρούν σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και να προσφέρουν στρατιωτική υποστήριξη.

Τα Puma αντικαθιστούν τα ελικόπτερα Griffin που επιχειρούν στη RAF Ακρωτηρίου τα τελευταία 20 χρόνια. Σύμφωνα με την παράδοση, στην τελετή παράδοσης – παραλαβής, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Μαρτίου, δύο Griffin και δύο Puma πέταξαν σε σχηματισμό πάνω από όλη την Κύπρο.

Από το 2003, το ελικόπτερο Griffin αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των δυνατοτήτων των Βρετανικών Δυνάμεων στην Κύπρο, οι οποίες λειτουργούν όχι μόνο ως πλατφόρμα Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης και πυρόσβεσης αλλά και υποστηρίζοντας κοινές εκπαιδευτικές και στρατιωτικές ασκήσεις ανάμεσα στην Βρετανία και την Κύπρο.

Τα ελικόπτερα Puma βρίσκονται στο νησί από τις αρχές Φεβρουαρίου, έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς έως και 16 ατόμων, 12 πλήρως εξοπλισμένους στρατιώτες ή δύο τόνους φορτίου, καθιστώντας το αεροσκάφος εξαιρετικά κατάλληλο για ανθρωπιστικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις αντιμετώπισης καταστροφών.

Με πληροφορίες από: forces.net