Puma: Συγκρούστηκαν δύο άρματα μάχης στη Γερμανία – 12 στρατιώτες τραυματίστηκαν

Δώδεκα Γερμανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν όταν δύο οχήματα μάχης πεζικού Puma συγκρούστηκαν κατά τη διάρκεια άσκησης σε περιοχή στρατιωτικής εκπαίδευσης στην ανατολική Γερμανία, ανακοίνωσε πριν λίγο ο γερμανικός στρατός.

Η στρατιωτική αστυνομία ερευνά το περιστατικό, δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος του στρατού.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι ένας από τους στρατιώτες τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά τα τραύματά του δεν απειλούν τη ζωή του, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Το περιστατικό με τα οχήματα Puma, που το καθένα ζυγίζει περίπου 40 τόνους, συνέβη στο στρατιωτικό πεδίο εκπαίδευσης Altmark, περίπου 50 χιλιόμετρα από το Μαγδεμβούργο.

Παράλληλα, ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους επισκέφτηκε ένα τάγμα αρμάτων μάχης στη δυτική πόλη Augustdorf, όπου βρίσκονται τα 14 άρματα μάχης Leopard 2 που έχει δεσμευτεί να παραδώσει το Βερολίνο στην Ουκρανία.

Το Puma, που κατασκευάστηκε από τις γερμανικές εταρείες KMW και Rheinmetall, προορίζεται για να αντικαταστήσει τα παλιά οχήματα μάχης πεζικού Marder της Γερμανίας.

Ωστόσο, το Βερολίνο απέσυρε το όχημα από μια βασική αποστολή του ΝΑΤΟ στα τέλη του περασμένου έτους μετά από προβλήματα που παρουσίασε σε μια άσκηση, όπου σχεδόν όλα τα ΤΟΜΑ βγήκαν εκτός υπηρεσίας. Η Γερμανία αναμένει τώρα να τοποθετήσει το Puma για τη δύναμη γρήγορης αντίδρασης του ΝΑΤΟ (VJTF) το πρώτο εξάμηνο του 2023.