PzH 2000: H Γερμανία αγοράζει 28 πυροβόλα για να αντικαταστήσει τα όπλα που έστειλε στην Ουκρανία

Το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε τα σχέδια του ΥΠΑΜ να αγοράσει 28 αυτοκινούμενα πυροβόλα PzH 2000 για να αντικαταστήσει τα όπλα που έστειλε στην Ουκρανία.

PzH 2000

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την περασμένη Τετάρτη τα σχέδια του υπουργείου Άμυνας να αγοράσει έως και 28 αυτοκινούμενα πυροβόλα PzH 2000 για να αντικαταστήσει τα όπλα που έστειλε στην Ουκρανία από τα αποθέματα του στρατού το 2022, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Το Βερολίνο προμήθευσε 14 πυροβόλα στο Κίεβο και είχε αρχικά την πρόθεση να ζητήσει από το κοινοβούλιο την αντικατάστασή τους αυτό το καλοκαίρι. Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους έσπευσε την διαδικασία, αφού η γερμανική κυβέρνηση δέχθηκε ευρεία κριτική ότι η πλήρωση του γερμανικού στρατιωτικού υλικού καθυστερούσε πολύ, αφήνοντας «κενή» την άμυνας της χώρας.

Η επιτροπή προϋπολογισμού του γερμανικού κοινοβουλίου ενέκρινε σχέδια για την προμήθεια τουλάχιστον 10 πυροβόλων για περίπου 180 εκατομμύρια ευρώ από τη γερμανική εταιρεία κατασκευής όπλων Krauss-Maffei Wegmann (KMW) και την option για την αγορά άλλων 18.

Σύμφωνα με το προσχέδιο προϋπολογισμού που είδε το Reuters, το υπουργείο Άμυνας σκοπεύει να ενεργοποιήσει σύντομα και μία δεύτερη option για την προμήθεια 12 ακόμη πυροβόλων για να αντικαταστήσει όλα τα όπλα που δόθηκαν στην Ουκρανία και να αναπληρώσει τα ανταλλακτικά που παρέχονται στο Κίεβο.

Το πυροβόλο PzH 2000 (Panzerhaubitze 2000) των 155 χιλιοστών είναι ένα από τα πιο ισχυρά όπλα πυροβολικού στα αποθέματα της Bundeswehr. Μπορεί να χτυπήσει στόχους σε απόσταση 30 χιλιομέτρων με τυπικά πυρομαχικά και σε απόσταση έως 100 χιλιομέτρων με προηγμένους τύπους πυρομαχικών.

Πηγή: Reuters 

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ