PzH 2000: Η Γερμανία στέλνει ακόμη 4 πυροβόλα στην Ουκρανία

Ο γερμανικός στρατός θα προμηθεύσει την Ουκρανία με άλλα τέσσερα αυτοκινούμενα πυροβόλα Panzerhaubitze (PzH 2000) μαζί με ένα επιπλέον πακέτο πυρομαχικών, ανακοίνωσε σήμερα το γερμανικό υπουργείο Άμυνας.

Η παράδοση θα καταστεί δυνατή και θα ακολουθήσει αμέσως μετά τις συνομιλίες με τη βιομηχανία για την πρώιμη πρόσληψη ανακατασκευασμένων πυρομαχικών από στρατιωτική συντήρηση, ανέφερε σε μια ανακοίνωση το υπουργείο.

Το υπουργείο Αμυνας της Γερμανίας ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες ότι θα θέσει επίσης σύντομα στην διάθεση της Ουκρανίας 50 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού τύπου Dingo. Η γερμανίδα Υπουργός Άμυνας έχει ανακοινώσει και την αποστολή δύο νέων πυραυλικών συστημάτων πολλαπλής εκτόξευσης Mars-II, καθώς και 200 ρουκετών στις ουκρανικές δυνάμεις.

Ωστόσο, το Κίεβο έχει επικρίνει έντονα το Βερολίνο για τις αποστολές όπλων, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε ότι η προμήθεια τεθωρακισμένων οχημάτων που ανακοίνωσε η Γερμανία δεν αντιστοιχεί στις άμεσες ανάγκες της χώρας του.

«Αποτελεί μυστήριο για μας: στην πραγματικότητα ζητούμε άρματα μάχης Leopard ή Marder και η Γερμανία δίνει τεθωρακισμένα οχήματα τύπου Dingo και αυτοκινούμενα πυροβόλα PzH 2000. Κι’ αυτά χρήσιμα είναι και είμαστε ευγνώμονες. Αλλά δεν είναι αυτό που έχουμε περισσότερο ανάγκη στην μάχη», δήλωσε ο Ντμίτρο Κουλέμπα.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Reuters / Φωτογραφία αρχείου Reuters