Q-53: Νέα υπερσύγχρονα ραντάρ εδάφους για τον αμερικανικό στρατό ξηράς [pics]

Ο αμερικανικός στρατός έχει αναθέσει στην κατασκευαστική εταιρεία Lockheed Martin τρία συμβόλαια για την παραγωγή επιπρόσθετων ραντάρ Q-53 και εξοπλισμό συστημάτων ανίχνευσης με  βελτιωμένες δυνατότητες.

«Συνειδητοποιούμε ότι ο στρατός μας χρειάζεται νέες και βελτιωμένες δυνατότητες στα ανιχνευτικά συστήματα του. Το Q-53 αντιπροσωπεύει την ετοιμότητα μας στις τρέχουσες και αναδυόμενες απειλές», δήλωσε ο Rick Herodes, διευθυντής του προγράμματος εξοπλιστικών της Lockheed Martin. «Η ευελιξία της αρχιτεκτονικής εξακολουθεί να επιτρέπει στο Q-53 να παρέχει δυνατότητες πολύ πέρα ​​από την αρχική αποστολή και επιτρέπει περαιτέρω αναβαθμίσεις στο μέλλον» πρόσθεσε.

Ο αμερικανικός στρατός έδωσε στη Lockheed Martin σύμβαση για μια τρίτη παρτίδα 15 συστημάτων ραντάρ Q-53. Μόλις ολοκληρωθεί η παραγωγή και η ένταξη των νέων ραντάρ στις γραμμές, ο στρατός ξηράς των ΗΠΑ θα διαθέτει 189 συστήματα ανίχνευσης. Τα συστήματα Lot 3, προηγούμενης γενιάς, θα συνεχίσουν να παράγονται χρησιμοποιώντας τεχνικές μετάδοσης-λήψης GaN. Αυτό θα παρέχει στο ραντάρ πρόσθετη ισχύ, αξιοπιστία και τη δυνατότητα για βελτιωμένες δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης της εκτεταμένης εμβέλειας.

Η κύρια αποστολή των αμερικανικών ραντάρ είναι να προστατεύουν τα στρατεύματα σε μάχες ανιχνεύοντας, κατηγοριοποιώντας, εντοπίζοντας και προσδιορίζοντας τη θέση της άμεσης απειλής. Το Q-53 προστατεύει τους πολεμιστές σε όλο τον κόσμο από το 2010.

Πηγή: Compound