Rafale: Επικίνδυνη παρενόχληση ρωσικού Su-35 σε γαλλικά μαχητικά στα σύνορα Ιράκ – Συρίας [pics]

Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος «παρενόχλησε», χθες Πέμπτη, γαλλικά Rafale πάνω από τα σύνορα Ιράκ και Συρίας, ανακοίνωσε σήμερα ο γαλλικός στρατός.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ένα Su-35 προέβη σε «μη επαγγελματική αλληλεπίδραση» κατά δύο Rafale της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας, την ώρα που πραγματοποιούσαν πτήση περιπολίας πάνω από τα σύνορα Ιράκ και Συρίας.

«Οι πιλότοι των Rafale πραγματοποίησαν μανούβρες για να αποφύγουν τον κίνδυνο ατυχήματος πριν συνεχίσουν την περιπολία τους».

Υπενθυμίζεται ότι, χθες Πέμπτη, η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι δύο μαχητικά της Ρωσίας παρενόχλησαν τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9A Reaper που πετούσαν πάνω από το έδαφος της Συρίας.

Το τελευταίο διάστημα οι Ρώσοι πιλότοι «έχουν επιθετική συμπεριφορά» απέναντι στα αεροσκάφη των συμμάχων του διεθνούς συνασπισμού κατά του ISIS, κυρίως κατά των ΗΠΑ, υποστηρίζουν Αμερικανοί αξιωματούχοι. Σε μία περίπτωση, ρωσικά μαχητικά «προσπάθησαν να αερομαχήσουν με ένα αμερικανικό μαχητικό F-35 που πετούσε στην περιοχή».

Με πληροφορίες από: CNN