OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Rafale: Οι Γάλλοι θέλουν τα μαχητικά αεροσκάφη στις εκδόσεις F5 έως και F7 [pics]

28/06/2021 - 05:16
Rafale
Share on FacebookShare on Twitter

Τα γαλλικά μαχητικά Dassault Rafale έχουν πρωταγωνιστήσει τον τελευταίο χρόνο στις διεθνείς αγορές, με πολλές χώρες να προτιμούν τα αεροσκάφη 4++ γενιάς, όπως η Ελλάδα, η Κροατία, η Αίγυπτος, ενώ υπάρχουν «φήμες» ότι και άλλες χώρες είναι κοντά στην απόκτησή τους, όπως η Ινδονησία, κάτι που η Γαλλία έχει αντιληφθεί και είναι αποφασισμένη να επενδύσει σε αυτό.

Ο Υπαρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας της Γαλλίας, Frédéric Parisot προχώρησε σε σημαντικές δηλώσεις, όπως αναφέρει το γαλλικό περιοδικό Zone Militaire, λέγοντας ότι η γαλλική εταιρεία Dassault Aviation θα είναι έτοιμη να αναπτύξει την έκδοση F5 για τα Rafale, τα οποία διαθέτουν έναν εντυπωσιακό αριθμό νέων δυνατοτήτων και προηγμένων τεχνολογιών.

Ειδικότερα, ο Γάλλος Αξιωματικός τόνισε πως «στις αρχές της δεκαετίας του 2030, η έκδοση F5 θα μας επιτρέψει να βελτιώσουμε περαιτέρω τα μαχητικά Rafale, με νέους αισθητήρες και εξοπλισμούς, αλλά και με προηγμένα συστήματα επικοινωνίας και συνεργασίας που θα αυξάνουν την διαλειτουργικότητα», ενώ ακόμα τόνισε ότι τα γαλλικά αεροσκάφη θα πετούν μέχρι την δεκαετία του 2060, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν στο μέλλον νέες εκδόσεις, όπως η έκδοση F6 και F7.

"The @Dassault_OnAir Rafale will be operational to “2065-ish,” General Parisot (@Armee_de_lair) said.
An F4 version is in the pipeline, and there is thought on an F5. There will be F6 and F7 versions of the Rafale, which will be a “workhorse,” he said" https://t.co/q5KDEcsKEB

— FdeStV (@Marsattaqueblog) June 23, 2021

Το  μαχητικό αεροσκάφος γενιάς ενσωματώθηκε στο Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό το 2004 και στη Γαλλική Πολεμική Αεροπορία το 2006, ενώ έχει και πολλές διαμορφώσεις, ανάλογα με τις ανάγκες και τα επιχειρησιακά κριτήρια του Κλάδου που τα χρησιμοποιεί, ενώ όπως είναι γνωστό ότι μπορεί να εξοπλιστεί με διάφορους πυραύλους, όπως βλήματα αέρος – αέρος, όπως οι ASRAAM και AMRAAM, αλλά και πύραυλοι cruise όπως οι SCALP, μεταξύ άλλων.

Οι εκδόσεις των Rafale και η Ελλάδα

Αυτή την στιγμή, η Γαλλία προχωρά με γοργούς ρυθμούς στηνα ανάπτυξη της πιο προηγμένης έκδοσης του μαχητικού αεροσκάφους Rafale F4, που θα προσφέρει τη δυνατότητα ενσωμάτωσης περισσότερων stealth χαρακτηριστικών, ισχυρότερων ηλεκτρονικών και οπλικών συστημάτων.

Η έκδοση αυτή υποστηρίζεται από την επένδυση ύψους 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το γαλλικό Υπουργείο Άμυνας, που ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο του 2019 και έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου στόλου μαχητικών αεροσκαφών Rafale που θα αντικαταστήσει σε βάθος χρόνου τα παλαιότερα Mirage 2000.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, τα Rafale στην έκδοση F4 θα διαθέτουν τεχνολογίες αιχμής για τη συνδεσιμότητα των μαχητικών μέσω προηγμένου λογισμικού και δορυφορικών επικοινωνιών,  και κατασκευαστικά χαρακτηριστικά που θα επιτρέπουν την ενσωμάτωση μελλοντικών οπλικών και λειτουργικών συστημάτων.

Την ίδια στιγμή, θετικές είναι οι εξελίξεις στον τομέα των οπλικών συστημάτων, καθώς τα υφιστάμενα μαχητικά αεροσκάφη Rafale στην έκδοση F3-R πραγματοποίησαν για πρώτη φορά πτήση θέτοντας σε επιχειρησιακή λειτουργία τους πυραύλους Meteor, κάτι που αφορά εμμέσως και την Ελλάδα, η οποία αναμένεται τους επόμενους μήνες να παραλάβει το πρώτο μαχητικό Rafale, ίδιας διαμόρφωσης.

Με πληροφορίες από: Eurasian times / Φωτογραφίες αρχείου

Tags: DASSAULTMETEORRAFALERAFALE F4ΓΑΛΛΙΑΕΛΛΑΔΑΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ

Related Posts

Κύπρος - Νεκρή Ζώνη
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Τουρκικές προκλήσεις στη Νεκρή Ζώνη – Έστειλαν 15 άρματα μάχης και έβαλαν την τουρκική σημαία

15/04/2026 - 17:37
Τουρκία
ΤΟΥΡΚΙΑ

Μακελειό σε σχολείο στην Τουρκία: Νεκρός ο δράστης – «Μπήκε με 5 όπλα και 7 γεμιστήρες, συνελήφθη ο πατέρας του»

15/04/2026 - 17:01
Τραμπ - Στάρμερ
ΚΟΣΜΟΣ

Κιρ Στάρμερ: Δεν υποχωρώ στις πιέσεις των ΗΠΑ, η Βρετανία δεν θα συρθεί στον πόλεμο

15/04/2026 - 16:49

Διαβάστε Επίσης

Οπλισμένα τουρκικά F-16 έκαναν παραβιάσεις στο Αιγαίο: 4 παραβάσεις και από τουρκικό CN-235

Κύπρος: Τουρκικές προκλήσεις στη Νεκρή Ζώνη – Έστειλαν 15 άρματα μάχης και έβαλαν την τουρκική σημαία

Μακελειό σε σχολείο στην Τουρκία: Νεκρός ο δράστης – «Μπήκε με 5 όπλα και 7 γεμιστήρες, συνελήφθη ο πατέρας του»

Κιρ Στάρμερ: Δεν υποχωρώ στις πιέσεις των ΗΠΑ, η Βρετανία δεν θα συρθεί στον πόλεμο

Λίβανος: Ιρανός αξιωματούχος κάνει λόγο για «κατάπαυση πυρός για μια βδομάδα» – «Δεν έχουμε αποφασίσει», λένε οι Ισραηλινοί

Η Βρετανία ανακοίνωσε το μεγαλύτερο «πακέτο drones» για την Ουκρανία: Θα παραδώσει 120 χιλιάδες UAV

Ιράν: Συνεχίζονται οι «ανταλλαγές μηνυμάτων» με τις ΗΠΑ – «Υπό διαπραγμάτευση» το επίπεδο εμπλουτισμού ουρανίου

Η Χεζμπολάχ κατακρίνει τις συνομιλίες Ισραήλ και Λιβάνου – O IDF έχει πλήξει 200 στόχους σε 24 ώρες

Top News

Κεφαλονιά: Η στιγμή που ο 26χρονος αρσιβαρίστας μεταφέρει λιπόθυμη την Μυρτώ από το ξενοδοχείο

Booking.com: Χάκερς μπήκαν στην πλατφόρμα κι έχουν στα χέρια τους τα ονόματα, κρατήσεις, e-mails και τηλέφωνα πελατών

Η Άννα Βίσση κάνει διακοπές στο νησί Μπόρα Μπόρα - Η φωτογραφία που μοιράστηκε στο Instagram

Σάλος με τη Σακίρα: Οπερατέρ σωριάζεται μπροστά της - Καμία αντίδραση από την τραγουδίστρια

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert