Raytheon: «Κόβουν την ανάσα» πλάνα από νέο αντιαρματικό πύραυλο [vid]

Η εταιρεία Raytheon δημοσίευσε νέα εντυπωσιακά πλάνα από προηγμένο αντιαρματικό πύραυλο που έχει κατασκευάσει, ο οποίος χρησιμοποιείται από τεθωρακισμένα οχήματα αλλά και άρματα μάχης, με καταστροφικές αποδόσεις και χαρακτηριστικά.

Στο βίντεο το οποίο κυκλοφόρησε, τα αμερικανικά άρματα μάχης εξαπολύουν τον εκσυγχρονισμένο πύραυλο, ο οποίος διαγράφει μια σχεδόν «τέλεια» πορεία μέχρι την καταστροφή του στόχου, με τα πλάνα να «αποθανατίζουν» την απίστευτη δοκιμή.

Σύμφωνα με την εταιρεία αμυντικών συστημάτων Raytheon, τα πλάνα αυτά είναι από δοκιμή νέου αντιαρματικού πυραύλου, μεγάλης εμβέλειας που είναι σχεδιασμένος να καταστρέφει με μεγάλη ακρίβεια , στόχους οι οποίοι έχουν ενισχυμένη προστασία και θωράκιση, όπως για παράδειγμα τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης, στρατιωτικές εγκαταστάσεις και οχήματα αμφίβιων επιχειρήσεων.

Με τον χαρακτηρισμό «TOW» , αυτού του είδους οι πύραυλοι κατασκευάζονται ήδη από το 1970 και είναι από τους πιο διαδεδομένους αντιαρματικούς πυραύλους τόσο από αμερικανικές όσο και από συμμαχικές, στο πλαίσιο NATO, συμμαχικές δυνάμεις.

Χρησιμοποιείται από τον αμερικανικό Στρατό Ξηράς καθώς ενσωματώνεται στα οχήματα Stryker, στο άρμα μάχης Bradley και σε άλλες πλατφόρμες εκτόξευσης.

Τέλος, τα προγράμματα αναβάθμισης της Raytheon θα επεκτείνουν τον κύκλο ζωής του πυραύλου πέρα ​​από το 2050, έπειτα από τις πρόσφατες επιτυχημένες δοκιμές, όπως φαίνεται στο βίντεο.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: Defence Blog