Redback: Η Αυστραλία υπέγραψε συμφωνία αξίας 7 δισεκ. δολαρίων για την προμήθεια 129 προηγμένων ΤΟΜΑ [pics]

«Έπεσαν οι υπογραφές» ανάμεσα στην κυβέρνηση της Αυστραλίας και στην εταιρεία Hanwha Defense Australia για την προμήθεια συνολικά 129 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης πεζικού τύπου Redback, ενώ ακόμα στη συμφωνία περιλαμβάνεται και η υλικοτεχνική υποστήριξη των ΤΟΜΑ, τα οποία θα κατασκευαστούν στην Αυστραλία, γεγονός που ενδυναμώνει σε σημαντικό βαθμό την εγχώρια αμυντική βιομηχανία.

Σύμφωνα τον Υπουργό Άμυνας της Αυστραλίας, Ρίτσαρντ Μαρλς, αναμένεται να δημιουργηθούν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας, ενώ περισσότερες από 90 αυστραλιανές εταιρείες θα έχουν προοπτικές ανάπτυξης ως μέρος της εφοδιαστικής αλυσίδας για την εν συνεχεία υποστήριξη των νέων τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης του αυστραλιανού Στρατού ξηράς με νέες θέσεις εργασίας. και την εν συνεχεία υποστήριξη και υποστήριξη τοπικά κατασκευασμένων οχημάτων μάχης πεζικού Redback για τον Αυστραλιανό Στρατό.

Όπως έγινε γνωστό, η συνολική αξία του εξοπλιστικού προγράμματος είναι περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια και πρόκειται για την μεγαλύτερη επένδυση για την ανάπτυξη  και προμήθεια στρατιωτικών μέσων στην ιστορία του Στρατού Ξηράς της Αυστραλίας. Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την ολοκλήρωση παραδόσεων 129 Redback έως το 2028.

Στη συμφωνία περιλαμβάνεται η εν συνεχεία υποστήριξη μέχρι το στάδιο της Τελικής Αποδοχής των ΤΟΜΑ το 2029, ενώ επί του παρόντος οι δύο πλευρές διαπραγματεύονται συμφωνία για την υλικοτεχνική υποστήριξη των οχημάτων για τα επόμενα πέντε χρόνια μετά την παράδοσή τους. Η εν λόγω συμφωνία μεταξύ Hanwha Defense Australia και Αυστραλίας για τα Redback «ανοίγει τον δρόμο» για την περαιτέρω συνεργασία στο πρόγραμμα ανάπτυξης LAND 8116 για την προμήθεια οχημάτων πυροβολικού τύπου AS9 και ανεφοδιασμού πυρομαχικών τύπου AS10.